Привет колеги.Бравото на жена ми- 2000 г. 1.2 16 започна от месец на сам на 50 % от тръгванията на първа предавка да тресе страшно много.Това само на първа.Лятото сменяхме съединител от тогава започна първи проблем-отделя много рязко.Обяснението на монтъорът е че комплекта може да е калпав-ЗАКС.Моят също е такъв но нямам никакви проблеми.Аз съм с Брава същата година и двигател.Преди 5 дена монтъорът който сменя съединитела я взе колата разглоби всичко и каза, че по комплекта видимо всичко е наред-маховика бил на ред сравнил го с нов нямало износено или надрано.......всичко.Тамтпните на двигателя са добре.....знам, че те дават такова претрисане.С една дума проблема- при тръгване на първа тресе така все едно има за смяна тампони на двигател.цялата предница.Моля за помощ.всичко е наред и няма видимо нищо нередно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Притрисане при тръгване на първа!
Collapse
X
-
При мен и на студена и топла кола.Интересно е че някой път не го прави.И на другият ден пак същата песен.Четох по темите за демпферна шайба на коляновият Вал.Други идеи ?предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
neonglow написа:и на мен ми тресе така на първа при потегляне, но само когато двигателя е студен, като загрее колата се оправя. Като отпусна съединителя при потегляне цялата предница се тресе. И на мен ми е интересно да разбера от какво е. КОлата е стило 1.6Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
не сменяй съединител само заради тресенето.както съм написъл и в началото на темата на фиата сменихме съединител лятото.Чак след 5-6 месеца взе да прави така.Има нещо друго......което не знам какво е .И при мен след смяна на съединител-чисто нов комплект Закс скоростите се сменят много лесно и отделя най горе обаче което не е много добре май.предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
-
syfer написа:не сменяй съединител само заради тресенето.както съм написъл и в началото на темата на фиата сменихме съединител лятото.Чак след 5-6 месеца взе да прави така.Има нещо друго......което не знам какво е .И при мен след смяна на съединител-чисто нов комплект Закс скоростите се сменят много лесно и отделя най горе обаче което не е много добре май.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
spark написа:Щом отделя най-горе натегни жилото на съединителя, т.е. завий 3-4 оборота на контра-гайката.
Коментар
-
spark написа:Точно така объркал съм се, отвиваш 3-4 витки, за да слезе по-долу педала.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Проблем ОТКРИТ !Майстора днеска викнал още един напомощ.Отворили сега да не объркам някой но мисля че беше така: касетката на скоростната кутия.един зъб счупен.Дойде при мен и ми го показа.Каза, че сигурно лятото като се е счупил съединителя от ръчкането е изхвърчал и този зъб.После сменихме съединителят с нов комплект но този зъб.........така си е останал....това е видимото.На моргките продават само цяла скоростна кутия....200 лв.Купихме я до няколко дена ще сглоби и тогава ще пиша разултата.предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар