Здравейте бъдещи колеги. Адски много ми харесва Фиат Стило. Насочил съм се единствено и само към 1.4 16В. Попринцип съм чувал, че фиат страдат доста от електроника. Как стоят нещата при Стилото? Моля темата да остане чиста, без да се говори нещо от сорта вземи си дизел или по мощен. Карал съм доста коли мощни, малки и голями. Интересува ме само и единствето тая модификация. Кой са им често слещаните проблеми, ходова част двигатели, може ли да се газифицира, а бе всякаква информация ще ми е от полза. Само да спомена, че четох доста из форума включително и "да опознаем стило", но има повече писано за открити екстри и тн., но не и за типични проблеми. Нека тук да синтезираме евентуалните проблеми при Стилото и мисля, че темата ще е полезна за всички.Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся информация и мнения за Стило 1.4 16В
Collapse
X
-
Колега, от тази:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...изирана тема, в този форум, няма да намериш.Горещо ти препоръчвам да я прочетеш от А до Я.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
Там се разисква тема от сорта срожих си диодни светлини и ми светна индикацията, сложих си ксенон и колата се държи добре, имала шкафчета в седалката, имала поставка за кафе на облегалката на пасажерската седалка. Мен ме интересува какви са и болежките на тая кола. Средно минавам по около 25-30 000 км на година. Може ли да ги изкара тая кола без да влиза в сервиза за сериозни ремонти и най вече от повреди в електрическата система, защото до колкото знам електрониката на фиат е слабо място - поне при старите брава, браво и др. При Стила може и да е отстранен тоя проблем. Това ме интересува.
Коментар
-
добър избортози двигател трябва да е като мояаз съм доволен, особено от разхода на горивои ниския данък - след петата година е под 50 леваевтино обслужване - събира едва 2,8 литра масло интервала на обслужване е голям - 15000 км без проблем (освен ако не караш само градско)и 3 филтъра по 10-15 лева парчеторемъци и ролки - общо 250 лева, барабар с водната помпавозията е добра, колата е стабилна на пътяуправлението е лесноза газ - няма проблеми, като естествено зависи от майстора/сервизаедиствения "проблем" за който се сещам е кабелът за въздушната възглавницаописан е в дългата темаако намериш нещо което ти харесва - мятай се смело
Коментар
-
Това мнение вече ми хареса. Благодаря ти колега. Изчетох темата за "Да опознаем Стило" е без да се обиждате колеги, но за мен по безсмислена тема няма. Според мен темата "Да опознаем Стило" трябва да е в раздел за общи приказки а не в технически раздел. С удоволствие ще прочета мнения като на колегата Sev. Благодаря за разбирането.
Коментар
-
Уважаеми nike_3d, ще се въздържа от коментар по квалификациите ти за полезността на една или друга тема, както и по способността ти да четеш и възприемаш текст. Изглежда не се интересуваш от ежедневната експлоатация и опознаването на автомобила за пълноценното му и приятно използване, а от ремонтите - всеки с потребностите и предпочитанията си! Само че някак си не прави добро впечатление, когато потребител, регистриран преди 2 дни, започне да дава акъл коя тема къде да стои (което си е чист офтопик в собствената тема, въпреки призивите в първия пост). Разпределението по теми и раздели се определя от модераторския екип и най-вече от правилата на форума - които горещо ти препоръчвам да прочетеш, защото още с първата си тема тук (настоящата) ги наруши. Тема със заглавиеex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Колега, аз съм много далече от мисълта да се заяждам с някого, но виждам, че ти го възприемаш по доста различен начин. Относно способността ми да възприемам текст мисля, че съм достатъчно образован и доказан специалист в отношение на инженеринга. Аз винаги съм експлоатирал автомобилите си подобаващо и с нужното внимание, защото за мен най важното нещо в автомобила е сигорността. Темата ми мисля, че е достатъчно конкретна. Интересувам се дали мога да разчитам на автомобила като цяло и дали няма да ме зареже някъде по път. Естествемо, че се изключват малки ремонти. Да дам насока на темата: Пример-в 80% от Стилото дефектира кантара за аирбага.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар