Кратка предистория-всичко си е наред и в един прекрасен ден след запалване остана да свети лампата на въздушната възглавница.Днес направих диагностиката на Airbag-а и имаше няколко записани грешки.След изчистването обаче все още записва една грешка и тя е Curtain Airbag squib(driver) и лампата остава да свети.Предполагам че касае завесата от страната на водача.Някакви идеи колеги за възможни причини,като лично аз се насочвам преди всичко към куплунзите.Някой знае ли къде да търся куплунга за връзката с тази завеса?Ето и екрана на грешката при диагностиката...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Airbag на Алфа 147
Collapse
X
-
Проблема е решен! Намерих куплунга на мястото указано от колегата BO (БЛАГОДАРЯ!!!).Откачих го,разглобих както мъжката,така и женската част.Напръсках с контактен спрей и стегнах обувките на женската част от куплунга.Зглобих го отново.Изчистих грешката.Давам на контакт,лампата след 3-4 секунди светене си гасне и не регистрира никакви грешки.Искам да допълня,че достъп до куплунга има без проблем от прозорчето изрязано в тапета на багажника за обслужване на задният ляв габарит.Единствената грешка която съм допуснал при цялата манипулация е че съм работил на закачен акумулатор.Надявам се това да не е фатално за по нататъшната работа на системата.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар