На по новите автомобили отдушника на резервоара е към двигателя и от там идва този вакум. Няма дупки и висящи маркучи от резервоара и да добавя, че някой колеги не правят разлика между вакум и налягане :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо прави вакум?
Collapse
X
-
И при мен съска и вкарва въздух всеки път като зареждам. Само че при мен самия резервоар се пълни отегчително бавно ........ Запушен ми е отдушника и постоянно ми изключва пистолета като пълня с по голяма сила, а понякога дори качва бензина горе до капачката. При вървежа не ми прави впечатление да има разлика, но пък не съм и карал друго купе, че да има с какво да я сравня. Извинявам се, че питам тук.... Някой да има идея къде и колко пари ще струва това отпушване на отдушник на резервоара, че ми омръзна да вися по 10 мин на колонката за 15 литра гориво. Благодаря.
Коментар
-
Колега на теб не ти е запушен отдушника а връзката между горната част на резервоара и гърловината,действието и се изразява в изкарването на въздуха от резервоара при пълненето му с бензин .Този маркуч се включва към тръбата за пълнене малко под капачката ,така че ако разглобиш малко нещата ще можеш да го видиш и евентуално да го отпушиш.Много вероятно е да е има клапан който отпушва този маркуч в самата гърловина за пълнене,клапана е направен така че да бъде натискан от пистолета на бензиностанцията докато пълниш.
Коментар
-
Gofi написа:И при мен при развиване на на капачката се чува звук,но въздуха излиза навън,нека по умните от мен кажат-вкуум или налягане.Спрях да стягам капачката максимално и няма смукане,няма духане.просто не виждам от каде това налягане в резервара.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Gofi написа:И при мен при развиване на на капачката се чува звук,но въздуха излиза навън,нека по умните от мен кажат-вкуум или налягане.Спрях да стягам капачката максимално и няма смукане,няма духане.просто не виждам от каде това налягане в резервара.
Marea HLX 147ps
Коментар
-
Gofi написа:Atanas71 написа:Gofi написа:И при мен при развиване на на капачката се чува звук,но въздуха излиза навън,нека по умните от мен кажат-вкуум или налягане.Спрях да стягам капачката максимално и няма смукане,няма духане.просто не виждам от каде това налягане в резервара.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Gofi написа:Atanas71 написа:Gofi написа:И при мен при развиване на на капачката се чува звук,но въздуха излиза навън,нека по умните от мен кажат-вкуум или налягане.Спрях да стягам капачката максимално и няма смукане,няма духане.просто не виждам от каде това налягане в резервара.
Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
-
Atanas71 написа:Gofi написа:Atanas71 написа:Gofi написа:И при мен при развиване на на капачката се чува звук,но въздуха излиза навън,нека по умните от мен кажат-вкуум или налягане.Спрях да стягам капачката максимално и няма смукане,няма духане.просто не виждам от каде това налягане в резервара.
Marea HLX 147ps
Коментар
-
Направете си една среща с колегата Торнадо и той да пише какво е при теб Вакум или налягяне? Ако е налягане при зареждане би трябвало "добре" да те обгазява с бензинови пари. Логично е след като ти изчерпва определена част от бензина , изпразнения обем да се запълва с въздух ама чак пък под налягане
Ти лично как си го обесняваш , от каде може да прави налягане ?
Коментар
-
simeon3000 написа:Atanas71 написа:... Ти лично как си го обесняваш , от каде може да прави налягане ?Marea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар