i said :take’n easy.......ман
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо прави вакум?
Collapse
X
-
sasco
-
skier
-
Абе мили момчета, не ви прави вакуум, а обратното на вакуума. Ако беше вакуум щеше да смукне въздух навътреА в случая той излиза навън
Аз си го обяснявам поради налягането на което работят помпите при инжекционните системи. Дотук съм сменил доста коли и на всички ми го е правило. Така че не е проблем. Точка.
Коментар
-
Uneek написа:Абе мили момчета, не ви прави вакуум, а обратното на вакуума. Ако беше вакуум щеше да смукне въздух навътреА в случая той излиза навън
Аз си го обяснявам поради налягането на което работят помпите при инжекционните системи. Дотук съм сменил доста коли и на всички ми го е правило. Така че не е проблем. Точка.
Коментар
-
wwweb
hit-ko написа:Тъкмо се канех да отговарям, че това не е вакуум а налягане и то идва от това, че системата е напълно затворена и в резервоара се вкаравт и бензиновите пари!За целта, има клапан който работи при определени условия!
Коментар
-
Абсолютно нормално явление!Повечето по-нови автомобили правят така... а пък на баща ми колата капачката само се завърта, прави си каквото има да си прави и от въздуха сама изкача навън...и така само можеш да я дръпнеш (направено е нарочно за да се предотврати рязко отваряне)А ако не ви го прави - едва ли е проблем... Въобще щом колата си върви нормално значи си е наред и няма какво да й се притеснявате!
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
И двете са верни - ама едното по-рядко.
hit-ko написа:Uneek написа:Абе мили момчета, не ви прави вакуум, а обратното на вакуума. Ако беше вакуум щеше да смукне въздух навътреА в случая той излиза навън
Коментар
-
Кейн написа:Прави са колегите с налягането ... Ако това чудо сътвори вакум то отварянето на капачката ще стане голямо предизвикателство :о)
Коментар
-
dani389 написа:...и когато ми напражи така се шашнах и си помислих че ще хаправи вакум ище ми изкреви резервоара но един маистор ми каза че е нормално за коли с моно и пълни инжекционни системи тоест които имат помпа в резервоара тя си правела вакум но до някава допостима граница което е безвредно .Затова няма място за тревоги .
Коментар
-
niko_ymn написа:...сега само като си усетя оборотите да свободен ход, че са под 600....- не съм съгласен! в процеса на работа на колата, и аз съм забелязвал някакви разлики в налягането в резервоара, но НИКОГА това не се е отразявало на работата на колата и не би трябвало да се отразява по какъвто и да е начин. може би при теб има нещо, което не работи нормално....
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:niko_ymn написа:...сега само като си усетя оборотите да свободен ход, че са под 600....- не съм съгласен! в процеса на работа на колата, и аз съм забелязвал някакви разлики в налягането в резервоара, но НИКОГА това не се е отразявало на работата на колата и не би трябвало да се отразява по какъвто и да е начин. може би при теб има нещо, което не работи нормално....
Коментар
-
niko_ymn, аз не казвам, че при теб, и/или при някой не му играят оборотите, а имах в предвид, че ако го прави то това не е нормално и, според мен, трябва да го проверите...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар