Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо прави вакум?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

i said :take’n easy.......ман

Коментар

и моята прави вакум

Коментар

Абе мили момчета, не ви прави вакуум, а обратното на вакуума. Ако беше вакуум щеше да смукне въздух навътре А в случая той излиза навън Аз си го обяснявам поради налягането на което работят помпите при инжекционните системи. Дотук съм сменил доста коли и на всички ми го е правило. Така че не е проблем. Точка.

Коментар

Uneek написа:
          Абе мили момчета, не ви прави вакуум, а обратното на вакуума. Ако беше вакуум щеше да смукне въздух навътре А в случая той излиза навън Аз си го обяснявам поради налягането на което работят помпите при инжекционните системи. Дотук съм сменил доста коли и на всички ми го е правило. Така че не е проблем. Точка.
          Тъкмо се канех да отговарям, че това не е вакуум а налягане и то идва от това, че системата е напълно затворена и в резервоара се вкаравт и бензиновите пари!За целта, има клапан който работи при определени условия!

Коментар

Прави са колегите с налягането ... Ако това чудо сътвори вакум то отварянето на капачката ще стане голямо предизвикателство :о)
            Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

hit-ko написа:
              Тъкмо се канех да отговарям, че това не е вакуум а налягане и то идва от това, че системата е напълно затворена и в резервоара се вкаравт и бензиновите пари!За целта, има клапан който работи при определени условия!
              Точно това ми обясниха в един сервиз като ги питах ...

Коментар

Абсолютно нормално явление!Повечето по-нови автомобили правят така... а пък на баща ми колата капачката само се завърта, прави си каквото има да си прави и от въздуха сама изкача навън... и така само можеш да я дръпнеш (направено е нарочно за да се предотврати рязко отваряне)А ако не ви го прави - едва ли е проблем... Въобще щом колата си върви нормално значи си е наред и няма какво да й се притеснявате!
                FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

И двете са верни - ама едното по-рядко.

hit-ko написа:
                  Uneek написа:
                  Помислете малко бе хора - не е чист вакум - ами е просто - налягане - ама вие разбирате по-високо от атмосферното - но дефакто когато нагнетяващата помпа, която трябва да избутва горивото, и когато клапата за връщане на изпарения в резервояра - не работят достатъчно - се получава точно обратния ефект - двигателя сам си засмуква гориво (и налягането в резервояра почва да пада - и ако тези помпи и клапи на го компенсират навреме - почва да си се доближава точно до вакум - а не до експлозия). НАЛЯГАНЕ е - ама ниско налягане. Даже най точно е разлика между външното и вътрешното. НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЛИЧИМ ЕДНО ОТ ДРУГО ДАЛИ НИ ПОДУХВА НА ПРЪСТИТЕ КАПАЧКАТА ИЛИ МОМЕНТА В КОЙТО - НАЙ-СПОКОЙНО СИ ЗАСМУКВА - поне мога да ви кажа, че при мен се наблюдават и двете състояния и по-нататък ще ви обясня кое кога ми се получава. Поне имам Брава и знам как е на практика, а вие си твърдите разни неща, които само на теория би трябвало да са така.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Кейн написа:
                    Прави са колегите с налягането ... Ако това чудо сътвори вакум то отварянето на капачката ще стане голямо предизвикателство :о)
                    Не става предизвикателство защото чак вакуум има само в космоса.Що се отнася до обратното - то също много рядко се постига:Високо налягане в резервоара може да си направите само ако са на лице едно или няколко от следните неща: запушен отдушник(на някои резервоари и капачки това е ключалката), заредите рано сутрин или нощем - абе по време от деня с нески температури, покарате веднага след това или пак по студено и клапите и помпите си свършат работата да подкачат, та даже и попрекалят за да има налягане за саледващите километри, а вие решите да спрете и си отворите капачката да доливате чак по време на обедната си почивка примерно - в най-големите жеги- е само тогава резервояра може да се окаже останал надут, и допалнително изпарил и малко бензин в жегата.На практика тези всичките системи - серийно са направени от производителя да заработват много рядко - особено клапата за връщане на изпарения в резервоара. Аз за последните 3500 км съм я чувал само 2 пъти - а тя наистина щрака доста силно около жабката. През останалото време - докато не минеш поне 400 км в режим на засмукване - си прави само вакум (понижаване на налягането) защото помпата за гориво само отнема течност от обема на двигателя. Аз съм имал случай - до толкова рязко да изпразня резервояра - за броени часове - така, че от никаде да не узпее да засмучи въздух или изпарения, че като спра да разгледам по карта къде е следващата бенсиностанция - чак ми гасне автомобила - и се оправя единствено след като си отворя капачката и си засмуче въздух от там. Тези неща съм ги наблюдавал на големи отсечки от Германя до България и само след като и двигателя и резервояра допълнително истинат и се свие сичко и паленето наистина стане трудно - на някоя следваща сутрин. Дори първия път си помислих, че предния ден нещо се е повредила и чак след зареждането и съскането - сичко ми стана ясно - и оборотите и "електронния смукач" се появиха и спря да ми гасне.

Коментар

dani389 написа:
                      ...и когато ми напражи така се шашнах и си помислих че ще хаправи вакум ище ми изкреви резервоара но един маистор ми каза че е нормално за коли с моно и пълни инжекционни системи тоест които имат помпа в резервоара тя си правела вакум но до някава допостима граница което е безвредно .Затова няма място за тревоги .
                      и аз се шашках допълнително като ме посъветваха щом прави така да търся е да отпушвам отдушник, че ако ми се окажел пластмаса резервоара - можело да се пукне вместо да се огъне като металните. но сега само като си усетя оборотите да свободен ход, че са под 600 и сам си я отварям и без да съм на бензиностанция - и нямам проблем с големите огъвания или надуване, ама дано да не стане нещо друго.за допустимото - мисля, че нещо не е доизчислено допустимото - понеже съм убеден, че твърде рядко се компенсира допустимото - и дано да греша че това обърква компютъра и моторчето за празния ход и въздуха ... щото ако то се счупи и при мен като при сяка брава/браво/марея ... и ще си купя голф (поне да са ми вродените дефекти по-евтино отстраними)между другото - тук из форума при проблемите с оборотите се споменаваха цено до около 450-500 лв. за най-простото електромоторче по електрониката - да бях си зел мерцедес или ферари като толкова ще ми струва недоискосъряването на инжинерите дето не са оставили една проста дупчица за въздух

Коментар

Ти само дисекция на жаба не направи в тия два поста

Коментар

niko_ymn написа:
                          ...сега само като си усетя оборотите да свободен ход, че са под 600....
                          искаш да кажеш че хранителната система на бравото е измилена по този начин, че работата на двигателя да се влияе от налягането в резервоара - не съм съгласен! в процеса на работа на колата, и аз съм забелязвал някакви разлики в налягането в резервоара, но НИКОГА това не се е отразявало на работата на колата и не би трябвало да се отразява по какъвто и да е начин. може би при теб има нещо, което не работи нормално....
                          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Нормално е
                            По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
                            Дедра Турбо Интеграле

Коментар

charlie написа:
                              niko_ymn написа:
                              ...сега само като си усетя оборотите да свободен ход, че са под 600....
                              искаш да кажеш че хранителната система на бравото е измилена по този начин, че работата на двигателя да се влияе от налягането в резервоара - не съм съгласен! в процеса на работа на колата, и аз съм забелязвал някакви разлики в налягането в резервоара, но НИКОГА това не се е отразявало на работата на колата и не би трябвало да се отразява по какъвто и да е начин. може би при теб има нещо, което не работи нормално....
                              еми явно да - и то не само при мене ами и при повечето брави - защо иначе се оправя катотоворя капачката яко нямя връзка едното с другото ?(просто може при мен нещо да не докорегира достатъчно - ако някоя джадва е поостаряля повечко и при други още да не им се отразява вакума на нищо, ако електрониката компенсира - но все пак и моторчето за празен ход - си има определено крайно положение)

Коментар

niko_ymn, аз не казвам, че при теб, и/или при някой не му играят оборотите, а имах в предвид, че ако го прави то това не е нормално и, според мен, трябва да го проверите....
                                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Working...
                                X