Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Таблото на Стило ЛЕПНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги аз на моита dedra реших този проблем с разтапянето като си взех етилов спирт 95% (не е за пиене )и с памучен плат го нанасям върху пласмасата,и с търкане махам разтопената пласмаса (запасете се с повечко парченца плат ще ви трябват )и вече доста време нямам такива проблеми.Надявам се да съм ви бил полезен.Поздрави

Коментар

С лакочистител става но много труно пада тая гад, със спирта ме е страх да не изсветлее пластмасата, ще пробвам с някой обезмаслител!

Коментар

Мислех си, че само аз съм имал такъв проблем Аз се справих с обезмаслител Medix и адски много търкане с парцалите (имах 2 седмици ранички по ръцете). При мен лепнеха и копчетата на радиото, на ел. стъклата и на менюто на борд компа. Поне търкането с струваше, защото при мен не се увреди пластмасата Успех на всички с досадното търкане
        Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp

Коментар

и аз доста време търках с медикса обаче се оправи

Коментар

Значи пак казвам, ако лепкавото е същото като при копчетата на радиото. ел. прозорци и трип компютъра - колегата vsd има лекарство.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С обезмаслител Меглио си реших проблема, пръскане с него изчакване малко и се разтапя тази гад, и с една пластмасова карта като дебитна стържене да се махне основното и после с парцали го премахнах, стана си хубава чиста черна грапава пластмаса като на останалите детайли по таблото, но ми отне 2 часа работа и то 2ма човека бяхме, но резултата си заслужаваше!!

Коментар

как се чисти лепкаво табло на fiat, Lancia ...

Всеки писал какъв му е проблема, но след като се е справил с проблема вече не му пука и няма отговор към колегите си как се е справилПредстой ми и на мен едно голямо търкане Имам няколко идей ..Днес започнах един малък детайл на лявата страна на таблотоОпитах със обезмаслител и PVC мрежичка.Става на каша и се набива в мрежичката , после пак обезмаслител и парцал , голяма цапаница (сложете ръкавици)За по големите повърхности може да се ползва PVC шпатулка (моята беше част от SIM карта)Ще опитам с коресилин и с Толуен (още наричан толуол) и ще добавя какво се случва.

Коментар

Re: как се чисти лепкаво табло на fiat, Lancia ...

iurka написа:
                  Ще опитам с коресилин и с Толуен (още наричан толуол) и ще добавя какво се случва.
                  По-добре НЕ опитвай, че ще "разтопиш" и пластмасата отдолу!
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Да споделя и моя опит, правил съм го неколкократно. Вземам една платмасова шпакла и изстъргвам дебелата част от тази мръсотия, естествено внимавам да не надраскам долната повърхност, след което с най-обикновен спирт за горене измивам останалото, или го изтърквам с парцал, накрая го измивам с Меглио. Вчера пак го приложих на дръжките на вратите от вътре и на конзолта за бутоните за стъклата на Брава 2000 г.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Явно това е масово явление,аз си помогнах само на отстранимите пластмасови детаили,след което в банята с топла вода абразивна гъба и много пяна от обикновен сапун, придружено със старателно търкане псуване и периодично миене се получи перфектно.
                      Човека е човек когато е на пьт

Коментар

Аз бутоните ги оправих пи следния начин: в една електрическа кана за вода, кипвам малко вода и пускам бутоните на вътре и после яко търкане с кърпа или нокти... Може и някаква не много твърда пластмасова шпатула... Всичко пада супер лесно... Чакате ги във водата докато пибелеят самите бутони... Бялото е тая мазна гнусотия... После малко фолио около тях и става не лошо... Не съм ползвал никакви препарати, и държа да отбележа, че бутоните не трябва да се държат много във врялата вода, защото се пукат...
                        Прикачени файлове
                        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Working...
                        X