Да, даже съм чел (мисля, че имаше дори тук спор в нашия форум) по този въпрос и останах с твърдото впечатление, че ръчната спирачка трябва да се ползва само за кратко (когато е необходимо), например на баир или когато я оставяш за кратко. Все пак знаете, че дисковете могат да "отпуснат" и колата да потегли (ако е на свободен ход), а за зимата даже е забранено.. освен ако не искаш задницата ти да подскача по целия път
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1-ва и задна влизат трудно
Collapse
X
-
Зима, лято само на ръчна я оставям. До сега проблеми съм нямал.Колата беше на дъщерята на един автомобилен състезател, който освен това вече 16 години има сервиз.Направо я изнудих да ми я продаде след като ме повози веднъж.Той ми каза - винаги и само на ръчна.Просто ръчната трябва да ви е в изправност и толкова.А за 20% спираш и караш някой (например приятелката ти) да домъкне 2 големи камъка.Хем ще я провериш дали върши работа
Коментар
-
Според мен, ако скоростната кутия се повреждаше от това че си оставил колата паркирана на първа скорост - това означава че 99% от автомобилите в България непрекъснато трябва да ходят на сервиз за поправка на скоростите. Такова явление засега не се наблюдава, следователно дори и да има някакъв негативен ефект, той е пренебрежимо малък.Все пак да не забравяме че говорим за обикновена скоростна кутия, каквато се вгражда серийно в автомобилите. Съдейки по твоите думи за предишния собственик: "Колата беше на дъщерята на един автомобилен състезател, който освен това вече 16 години има сервиз", може в твоя случай скоростната кутия да не е обикновена, така че знае ли човек?минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
peter написа:Според мен, ако скоростната кутия се повреждаше от това че си оставил колата паркирана на първа скорост - това означава че 99% от автомобилите в България непрекъснато трябва да ходят на сервиз за поправка на скоростите. Такова явление засега не се наблюдава, следователно дори и да има някакъв негативен ефект, той е пренебрежимо малък.Все пак да не забравяме че говорим за обикновена скоростна кутия, каквато се вгражда серийно в автомобилите. Съдейки по твоите думи за предишния собственик: "Колата беше на дъщерята на един автомобилен състезател, който освен това вече 16 години има сервиз", може в твоя случай скоростната кутия да не е обикновена, така че знае ли човек?FIAT Uno 45 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар