Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с километраж на Tempra (kmh <-> mph)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с километраж на Tempra (kmh <-> mph)

Здравейте,имам следния проблем с километража на Тампрата ми, колата е 90-та година, таблото е от този вид на снимката по-долу, та проблема е, че от днес вече не ми показва km/h а показва mp/h. Нямам си и на идея как се промени това а сега и немога да го върна пак на kmh, така че помогайте. Пробвах да разкачам акомулатора - не стана! Моля ви давайте идеи. Благодаря предварително.
    Прикачени файлове

В англоезичния фиат-форум пише 2 неща:-ако откачиш акумулатора, щяло да се върне към км/ч (явно не става така, щом си пробвал)-някъде по платката трябва да има джъмпер, чрез който да се превключва, и някакво кабелче, което ако се разпои - стават тези неща.( http://www.fiatforum.com/tipo/13102-...dashboard.html )Аз обаче имам спомен, че преди на моята Темпра си бях играл и го бях превключил на мили, и после пак на километри с комбинация от бутони. Не си спомням обаче как беше.Ето тук в нашия форум изрових само това:http://mobile.fiat-bg.org/thread.php...2725&&start=22

Коментар

Immortal написа:
      В англоезичния фиат-форум пише 2 неща:-ако откачиш акумулатора, щяло да се върне към км/ч (явно не става така, щом си пробвал)-някъде по платката трябва да има джъмпер, чрез който да се превключва, и някакво кабелче, което ако се разпои - стават тези неща.( http://www.fiatforum.com/tipo/13102-...dashboard.html )Аз обаче имам спомен, че преди на моята Темпра си бях играл и го бях превключил на мили, и после пак на километри с комбинация от бутони. Не си спомням обаче как беше.Ето тук в нашия форум изрових само това:http://mobile.fiat-bg.org/thread.php...2725&&start=22
      Това нещо стана от самосебеси, никакви джумпери не съм барал, може и да е станало с някоя клавишна комбинация която не съм разбрал как съм я направил, но ме дразни така с тия мили

Коментар

Бе аз се задълбах в твоя проблем, обаче засега лесно решение не излиза.На няколко места излиза, че ако откачиш клемите на ТАБЛОТО (не на акумулатора), се възстановяват заводските настройки. Трябва обаче за целта да го поизвадиш Проблем би било евентуалното връщане на километража на най-близката кръгла стойност - ако ти показва сега 165432, евентуално може да стане на 150000, но това се случва само на някои модификации.Иначе пробвай пак с клавишните комбинации - включи в играта и копчетата на часовника, както и контактния ключ - например натискаш 2-3 бутона и при натиснато положение даваш на контакт.

Коментар

Immortal написа:
          Бе аз се задълбах в твоя проблем, обаче засега лесно решение не излиза.На няколко места излиза, че ако откачиш клемите на ТАБЛОТО (не на акумулатора), се възстановяват заводските настройки. Трябва обаче за целта да го поизвадиш Проблем би било евентуалното връщане на километража на най-близката кръгла стойност - ако ти показва сега 165432, евентуално може да стане на 150000, но това се случва само на някои модификации.Иначе пробвай пак с клавишните комбинации - включи в играта и копчетата на часовника, както и контактния ключ - например натискаш 2-3 бутона и при натиснато положение даваш на контакт.
          Благодаря много, а ти между другото къде работиш в Ямбол?

Коментар

еми така и така е разбъркано таблото, пробвай с различни клавишни комбинации, примерно:за дневния километраж и часовника, или пък двете на часовника и дневния километраж...абе комбинация от 3 бутона беше, но не го намирам
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
              еми така и така е разбъркано таблото, пробвай с различни клавишни комбинации, примерно:за дневния километраж и часовника, или пък двете на часовника и дневния километраж...абе комбинация от 3 бутона беше, но не го намирам
              Какво ли не пробвах вече, всичко щраках ама ........

Коментар

jovanialex написа:
                Благодаря много, а ти между другото къде работиш в Ямбол?
                Работя си у нас, или в един офис. Проектант съм, не съм обвързан с работодател.

Коментар

Никой ли не може да помогне . С какви ли не комбинации пробвах и нищо

Коментар

Никой с нищо ли не може да помогне

Коментар

Някой някакви идеи

Коментар

Може да си сложиш gps и ще ти показва истинската скорост, ако не се реши.

Коментар

Working...
                        X