Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростния лост скърца дразнещо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростния лост скърца дразнещо

Понеже много ми скърца скоростния лост при превключване та се чудех мога ли да напръскам с WD-40 подвижната връзка (тази бялата), която е под кожената облицовка на лоста или може нещо да се прецака от спрея?? Де да знам като се стече надолу къде ще влезне.
    Bravo 1.6 16v

Аз точно така направих без много да му мисля, напръсках го, но по това време имах друг проблемАко скоростите ти са започнали да влизат трудно, особено на 1,3 и 5 та то тогава ти се е заклинило положението след лоста. За рейката е хваната на едно "ухо" едно щифтче, за което е закачен механизма за превключване със всички лостчета. Това щифтче блокира от мръсотия и трябва да се раздвижи самото то.Колата трябва да е на канал, поне в моя случай и пръскаш със спрея, обилно, а някой превключва скоростите.Ако е много занитено положението обаче не се изкушавайте да го измлатите с чука, щото ушенцето за рейката се чупи, след което цялата рейка трябва да се извади и детайла да се завари, обаче е алуминиева и нещата се усложняват.Ако стане със спрея, си късметлия, ако не стане, откачане на лостчетата, внимателно раздвижване, без хамалски изпълнения. След това, като по чудо лоста ти престава да скърца, щото вече няма усилие за вкарване на скоростите.Това ти го описвам като човек извървял целия път, с пръскането, раздвижването, чупенето, ваденето на рейката, заваряването, слагането ....Успех!
    Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Струва ми се, че колегата Кейн искаше да каже "пръсни му, няма страшно"
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Принципно спрея за подобни ситуации не е ВД40 а ПТФЕ (тефлон).

Коментар

vesko написа:
          Струва ми се, че колегата Кейн искаше да каже "пръсни му, няма страшно"
          Az в желанието си да предупредя пича за евентуалната причина за скърцането му не съм му казал най важното :о)При мен скърцането в самия скоростен лост не се оправи с пръскане, а се оправи скързането веднага щом скоростите ми бяха оправени.Иначе си е верно - пръскай, ако щеш го удави, но ако са ти заклинени долу скоростите няма да му мине :о)
          Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

На мен по принцип трудно ми влизаха скоростите и ми пипнаха нещо по щангите и съединителя в един сервиз преди време. А сега ако оправя и скърцането ще е супер!
            Bravo 1.6 16v

Коментар

jamie написа:
              Принципно спрея за подобни ситуации не е ВД40 а ПТФЕ (тефлон).
              Принципно за всякакви ситуации, където се иска течна смазка предпочитам спрей с тефлон пред ВД-40. В момента ползвам един с молибденов дисулфид - също съм доволен.
              Кейн написа:
              Иначе си е верно - пръскай, ако щеш го удави, но ако са ти заклинени долу скоростите няма да му мине :о)
              Ми не спомена колегата нещо за невлизащи скорости и пр. Иначе знаеш, тука тоя проблем вече със затворени очи се диагностицира и поправя
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Значи всички сме на един хал, добре че при тебе само са "пипали", че ние направо го строшихме :о)Пръскай с квото имаш, само да не е боя :о)
                Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Working...
                X