Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата гасне! Помагайте!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата гасне! Помагайте!

Колата гасне! Помагайте!Значи бчера едвам се прибрах от МЕТРО . Тръгвам да излизам и натискам педала на газта и не иска да тръгне.натискам аз а тя гасне.паля отново - подавам газ пак гасне.Пробвах така 10-15 пъти винаги пали ама почват да падат оборотите и гасне.Понякога се задържа към 1000 оборота ама натисна ли педала на газта и гасне.След няколко опита така се изнервих и почнах да паля със пълна газ - само се чува някакжо топуркане и вибриране сякаш си в газка и имам чуството че сте гръмне ауспуха( но накрая изръмжа и запали).държах я над 3500 оборота и тръгнах.ама след 3 км както си карах и пак така с педала на газта - натискаш а тя не жържи и почва да пърпори като дизел и да се тресе и гасне.след няколко минути мъчене пак запали и така се прибрах. Някои има ли идея от какжо може да е.Сега се чудя дали да я паля въобще.Колата е ФИАТ ПУНТО 75 ,1.2

"Лично според мене" както обичам да казвам, причините могат да са няколко за такова драстично гаснене.Първата е много лош бензин, после може да не ти дава достатъчно налягане бензиновата помпа, може пък и инжекциона да пръска много бензин и да я "дави" ... Ако я дави, трябва да мирише на бензин ...Но според мен е в подаването на горивото проблема, без да съм много вещ, обаче.
    Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Още един човек с тоя проблем (и аз го имам но само понякога ?!?!?).Според мен са вакууми - дано не вали уикенда - ще изпосменя всичките дребни маркучета по тях !

Коментар

Според мен лично е бензиновата помпа, на мен ми се случи същото и само че изобщо неможех да се движа и се оказа че помпата е изгоряла и ми се наложи да вземам нова.Провери и рефгулата за празния ход.
        FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

Re: Колата гасне! Помагайте!

Stoianov написа:
          Колата гасне! Помагайте!Значи бчера едвам се прибрах от МЕТРО . Тръгвам да излизам и натискам педала на газта и не иска да тръгне.натискам аз а тя гасне.паля отново - подавам газ пак гасне.Пробвах така 10-15 пъти винаги пали ама почват да падат оборотите и гасне.Понякога се задържа към 1000 оборота ама натисна ли педала на газта и гасне.След няколко опита така се изнервих и почнах да паля със пълна газ - само се чува някакжо топуркане и вибриране сякаш си в газка и имам чуството че сте гръмне ауспуха( но накрая изръмжа и запали).държах я над 3500 оборота и тръгнах.ама след 3 км както си карах и пак така с педала на газта - натискаш а тя не жържи и почва да пърпори като дизел и да се тресе и гасне.след няколко минути мъчене пак запали и така се прибрах. Някои има ли идея от какжо може да е.Сега се чудя дали да я паля въобще.Колата е ФИАТ ПУНТО 75 ,1.2
          Измерете първо налягането на горивото, колата е с паралелна MPI , налягане 2.5-3.0 бара!

Коментар

jamie написа:
            Още един човек с тоя проблем (и аз го имам но само понякога ?!?!?).Според мен са вакууми - дано не вали уикенда - ще изпосменя всичките дребни маркучета по тях !
            Смених всички вакуумни маркучета (които дори изглеждат здрави и все още невтвърдени !). Колата "заспа", остана ми единствено един "каприз" при палене.

Коментар

И все пак погледни бензиновата помпа.На мен ми правеше такъв проблем - беше ми се запушила цедката на помпата и от време на време се оправяше,от време на време пак се запушваше.И така - Нагнети малко гориво в системата и така задържа за малко 1000 оборота,после като натисна педала и горивото свърши - пак ми гасне.

Коментар

Working...
              X