Колата гасне! Помагайте!Значи бчера едвам се прибрах от МЕТРО . Тръгвам да излизам и натискам педала на газта и не иска да тръгне.натискам аз а тя гасне.паля отново - подавам газ пак гасне.Пробвах така 10-15 пъти винаги пали ама почват да падат оборотите и гасне.Понякога се задържа към 1000 оборота ама натисна ли педала на газта и гасне.След няколко опита така се изнервих и почнах да паля със пълна газ - само се чува някакжо топуркане и вибриране сякаш си в газка и имам чуството че сте гръмне ауспуха( но накрая изръмжа и запали).държах я над 3500 оборота и тръгнах.ама след 3 км както си карах и пак така с педала на газта - натискаш а тя не жържи и почва да пърпори като дизел и да се тресе и гасне.след няколко минути мъчене пак запали и така се прибрах. Някои има ли идея от какжо може да е.Сега се чудя дали да я паля въобще.Колата е ФИАТ ПУНТО 75 ,1.2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата гасне! Помагайте!
Collapse
X
-
"Лично според мене" както обичам да казвам, причините могат да са няколко за такова драстично гаснене.Първата е много лош бензин, после може да не ти дава достатъчно налягане бензиновата помпа, може пък и инжекциона да пръска много бензин и да я "дави" ... Ако я дави, трябва да мирише на бензин ...Но според мен е в подаването на горивото проблема, без да съм много вещ, обаче.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
-
Re: Колата гасне! Помагайте!
Stoianov написа:Колата гасне! Помагайте!Значи бчера едвам се прибрах от МЕТРО . Тръгвам да излизам и натискам педала на газта и не иска да тръгне.натискам аз а тя гасне.паля отново - подавам газ пак гасне.Пробвах така 10-15 пъти винаги пали ама почват да падат оборотите и гасне.Понякога се задържа към 1000 оборота ама натисна ли педала на газта и гасне.След няколко опита така се изнервих и почнах да паля със пълна газ - само се чува някакжо топуркане и вибриране сякаш си в газка и имам чуството че сте гръмне ауспуха( но накрая изръмжа и запали).държах я над 3500 оборота и тръгнах.ама след 3 км както си карах и пак така с педала на газта - натискаш а тя не жържи и почва да пърпори като дизел и да се тресе и гасне.след няколко минути мъчене пак запали и така се прибрах. Някои има ли идея от какжо може да е.Сега се чудя дали да я паля въобще.Колата е ФИАТ ПУНТО 75 ,1.2
Коментар
-
jamie написа:Още един човек с тоя проблем (и аз го имам но само понякога ?!?!?).Според мен са вакууми - дано не вали уикенда - ще изпосменя всичките дребни маркучета по тях !
Коментар
-
И все пак погледни бензиновата помпа.На мен ми правеше такъв проблем - беше ми се запушила цедката на помпата и от време на време се оправяше,от време на време пак се запушваше.И така - Нагнети малко гориво в системата и така задържа за малко 1000 оборота,после като натисна педала и горивото свърши - пак ми гасне.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар