Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем със задното окачване!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам проблем със задното окачване!!!

Имам Fiat Tempra и скоро забелязах че задните гуми са се разчекнали.Казваха ми приятели че носаите се регулират отзад и се изправят гумити.Други ми казват че требва да си сменя пружините а трети 4е имам разбито не6то по ока4ването.И аз незнам ве4е на кои да вярвам.Ако некои колега е имал са6тия проблем и знае за какжо става вапрос го моля да ми напи6е.

Мерси за схемата.Има6 ли представа колко струват тези лагери?И дали лесно се сменят?Мерси отново.

Коментар

Еми наи-много 1000 километра да са минал така.Дано не са се разбили о6те леглата както казва6.И друго ми прави впе4атление 4е от едната страна се е изкривила пове4е гумата а от другата савсем малко ако е мраднала.Този проблем при италианките маи 4есто се сре6та.Маи това им е слабото място.А ти са6то ли има6 Фиат Темпра с проблем като моя?

Коментар

ok.А не6то ако намера втора рака лагерите стават ли или требва 4исто нови задалжително да се купат?

Коментар

NixXxan_Racing написа:
          ok.А не6то ако намера втора рака лагерите стават ли или требва 4исто нови задалжително да се купат?
          Градски, както и ти сигурно знаеш, ако вземеш втора употреба - няма гаранция колко ще изкарат и пак смяна = на 2 пъти пари за труд. Така, че най-добре нови. Препоръчвам ти магазина, който се намира под паметника на Ильо Войвода - посока Шел - отдясно. Момчето е много в час с Фиат, доставката е бърза, ако няма в наличност и цените са № 1 в града.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Имате ли представа дали от някакъв друг проблем може да се наблюдава същия ефект на разчекване? И как се диагностицира че със сигурност са разбити лагерите?
            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Kолега и ти ли има6 са6тия проблем с Пунтото?

Коментар

Kakво като се повдигне колелото.Трябжа ли да се усе6та някакав луфт ли?Аз не усе6тан ни6то такова на моита.

Коментар

Mitko написа:
                  velko_sz написа:
                  Имате ли представа дали от някакъв друг проблем може да се наблюдава същия ефект на разчекване? И как се диагностицира че със сигурност са разбити лагерите?
                  При Типо/Темпра се усеща при разклащане на колелото когато е повдигнато.
                  И при Пунто е същото...Друг начин-на повдигнато колело,с ключа за затягане болтовете на колелата,положение 12 без 15, опитваш да затегнеш, луфта се усеща/вижда-страничен...ако е много голям,го има и без повдигане,но така е по-сигурно за диагностика...
                  Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Kолега и ти ли има6 са6тия проблем с Пунтото?
                    Ами аз се съмнявам че има нещо такова защото едното ми задно колело стои леко наклонено според мен а другото не е така. Чудя се дане да имам някакъв друг проблем по окачването защото преди няколо месеца един се блъсна в мен и почти целия удар го понесе джантата отсъщата страна, беше ми повредена чак главината от удара. Колата я гледаха няколко майстора и всеки вика няма нищо криво то и на мен така ми се вижда но колелото си е наклонено. Дали проблема не е точно в този лагер как мислите?
                    PUNTO 1.1 94г.

Коментар

velko_sz написа:
                      Ами аз се съмнявам че има нещо такова защото едното ми задно колело стои леко наклонено според мен а другото не е така. Чудя се дане да имам някакъв друг проблем по окачването защото преди няколо месеца един се блъсна в мен и почти целия удар го понесе джантата отсъщата страна, беше ми повредена чак главината от удара. Колата я гледаха няколко майстора и всеки вика няма нищо криво то и на мен така ми се вижда но колелото си е наклонено. Дали проблема не е точно в този лагер как мислите?
                      Ако не откриваш луфт по описания начин,качи я на стенд за регулирне на геометрията-всички нови стендове са комбинирани и мерят и предния,и задния мост-трябва да покаже,ако има нещо криво от удара, а и не само ...Успех !
                      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

И при мене само едното колело е изкривено едим пат ба6та ми кара6е в София удари яко в една голяма дупка то4но на това колело,и мисля 4е то4но от тогава стана това

Коментар

Май и за имам същия проблем с Пунто. от задна дясна се чува леко почукване и забелязах, че когато вдигнах на крик и напънах с ключа за джанти се появи странен луфт на гумата по посока ляво дясно, тогав си милех че е нормлано за италианска кола. Като се замисля ми стори и че в завой (ляв) задницата поднесе прекалено рязко. Закарах колата в сервиз обясних им за шума, те я качиха на крик погледнаха и отсякоха: тампони на заден мост. 60лв. комплекта и 100лв.за труд. Май ще сменям сервиза. В тази връзка, дайте идея за сервиз за италианки около Възраждане, Кр. поляна, Люлин или Кр. село.Живи и здрави,
                          Lupo - The Monster
                          Е83 3D

Коментар

Колеги,имах абсолютно същия проблем.Купих си от Александър Ауто комлект за заден носач(два лагера,болт и пластмасова черупка) - 39 лв.Смениха лагерите и всичко е на ред.Гумичката от външната стана на лагера била скъсана и пускала вода през зимата.Вътре всичко беше на сол не можеше да се намери черупката на лагера.Един съвет: хубаво е да кажете на майстора(ако не я знае) силата на затягане на гайката на болта -30 Nm, както е дадено на картинката.За тези лагери е много важно да се спази това условие.
                            Fiat Punto 1,1 '96 Италианската сила

Коментар

Working...
                            X