Здравейте,мисля да си закупя Мареа комби,дизел,моля запознатите с тоя автомобил да ми разяснят по подробно за него.Кой мотор е по добър 2.4 или 1.9,цени за обслужване(ролки,рамаци и т.н),здравина и надежнст и всичко което може да помогне на човек който си търси автомобил,за слабите места,какво трябва да гледам като я пробвам преди да купя и др.Поради кризата съм се спрял на Фиат за сега и искам да знам с какво ще се сблъскам евентуално ако си го купя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за Фиат Мареа дизел,комби
Collapse
X
-
За предпочитане-ЖТД мотор, може и 110. По възможност да е HLX изпълнение. При ускорение двигателя трябва да се развърта до 4500об/мин, автомобиола трябва да ускорява бързо. Ако не- изгорял дебитомер. Обслужването на ЖТД е малко по-скъпо от ТД, но си заслужава. За 14000 км съм сменил дебитомер,ремъци с ролки,масло и носачи. А дали ще е 2.4 или 1.9- зависи на теб какво ще ти хареса. Успех в търсенето.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Намерих една Мареа ТД100 и говорих с човека прави ми доста добра цена от 2800 на 2200 а с пазарлък може и под тая цена.Добра ли е цената и какво да гледам като отида да я пробвам?Мерси много дано не съм мн досаден с тези въпроси,но нямам на представа от тези колиP.S.Забравих да попитам ТД100 има ли интерколер или е само турбо дизел?
Коментар
-
ДА има кулер,просто в буквеното означение фиат не изписва както немските тди,а само тдЦената е нелоша Какво да гледаш,ами каквото и за всеки друг автомобил. Следи как ще запали,гледай да е студена при първоначалното палене,виж дали загрява до работна температура двигателя...покарай я и виж как се "наема" Трябва да тегли доста добре за дизелов мотор,да върви стабилно в ниските обороти и не се изненадвай,че над 3000 оборота е малко шумен мотора Гледай какво бълва от ауспуха,ако не бълва гъст черен дим постоянно или синкав такъв,предполага се ,че е наред. За дизелов мотор с турбо е нормално да поизпушва като я понатиснеш много...конкретно тд100 около 2000 об до към 2200 може да забележиш леко припушване,не е повод за притеснения-нормално е Разгледай дали работят глезотийките,ел пакет,централно,клима...ако има нещо дефектно или сваля цената или си ходиш Прегледай за изпуснали амортисьори,ослушай се за тропания при каране ,но имай предвид,че вози малко твърдичко.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:ДА има кулер,просто в буквеното означение фиат не изписва както немските тди,а само тдЦената е нелоша Какво да гледаш,ами каквото и за всеки друг автомобил. Следи как ще запали,гледай да е студена при първоначалното палене,виж дали загрява до работна температура двигателя...покарай я и виж как се "наема" Трябва да тегли доста добре за дизелов мотор,да върви стабилно в ниските обороти и не се изненадвай,че над 3000 оборота е малко шумен мотора Гледай какво бълва от ауспуха,ако не бълва гъст черен дим постоянно или синкав такъв,предполага се ,че е наред. За дизелов мотор с турбо е нормално да поизпушва като я понатиснеш много...конкретно тд100 около 2000 об до към 2200 може да забележиш леко припушване,не е повод за притеснения-нормално е Разгледай дали работят глезотийките,ел пакет,централно,клима...ако има нещо дефектно или сваля цената или си ходиш Прегледай за изпуснали амортисьори,ослушай се за тропания при каране ,но имай предвид,че вози малко твърдичко.
Коментар
-
Salvador написа:Не знам какъв е тоя термостат...имало два вида-евтин и скъп.Неговия се падна от скъпия.Предполагам,че е някакъв комбиниран елемент-термостат заедно с някоя друга джаджа.Иначе наистина няма логика да е толкова много пари.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Salvador написа:Не знам какъв е тоя термостат...имало два вида-евтин и скъп.Неговия се падна от скъпия.Предполагам,че е някакъв комбиниран елемент-термостат заедно с някоя друга джаджа.Иначе наистина няма логика да е толкова много пари.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Между другото,точно колегата с последния пост,продава дизелова мареа speedy_boy Ако искаш пиши на колегата от Плевен,вярно,че мареата му е малко по-скъпа,но лично мое мнение е,че си струва парите. Жтд 105 хубава колица,пиши му,може да се разберете за парите,поне няма да има нужда да я обслужваш ...помисли!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
speedy_boy написа:Намерих една Мареа ТД100 и говорих с човека прави ми доста добра цена от 2800 на 2200 а с пазарлък може и под тая цена.Добра ли е цената и какво да гледам като отида да я пробвам?Мерси много дано не съм мн досаден с тези въпроси,но нямам на представа от тези колиP.S.Забравих да попитам ТД100 има ли интерколер или е само турбо дизел?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар