Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.4 12V инжекцион???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava 1.4 12V инжекцион???

Здравейте. Карам такава брава от около месец. Колата е нов внос и човека от който я взех каза че е инжекзион. Няколко разбирачи уж я гледаха и всеки е с различно мнение един казва че е моноинжекция друг че е карбуратор и понеже нямам смукач ми казаха че е била с автоматичен смукач. Модела е 1.4 12V 97г. Ако някой кара такава моля да каже какъв е двигателя. Аз нищо не разбирам но искам да знам все пак. И другото което искам да питам е на таблото има една червена лампа която прилича на праскалка. Когато се подаде контакт тя светва и след няколко секунди изгасва. За какво е тази лампа??? аиде да не ви разправям за нея какво ми говореха като се почне от масло на хидравлика та до инжекция без да се знае колата ми таква ли е?

Re: Brava 1.4 12V инжекцион???

Mitko написа:
    delpx написа:
    Здравейте. Карам такава брава от около месец. Колата е нов внос и човека от който я взех каза че е инжекзион. Няколко разбирачи уж я гледаха и всеки е с различно мнение един казва че е моноинжекция друг че е карбуратор и понеже нямам смукач ми казаха че е била с автоматичен смукач. Модела е 1.4 12V 97г. Ако някой кара такава моля да каже какъв е двигателя. Аз нищо не разбирам но искам да знам все пак. И другото което искам да питам е на таблото има една червена лампа която прилича на праскалка. Когато се подаде контакт тя светва и след няколко секунди изгасва. За какво е тази лампа??? аиде да не ви разправям за нея какво ми говореха като се почне от масло на хидравлика та до инжекция без да се знае колата ми таква ли е?
    Темата е за "Консултации" и за това я преместих.Двигателя е с моноинжекционна система на Bosch. Лампата която ти светва е точно диагностичния индикатор на инжекционната система. Нормално е да гасне малко след като дадеш контакт. Ако светне по време на работа на двигателя, значи компютъра е регистрирал проблем в някой датчик на инжекциона и е превключил в сервизен режим на работа.
    //offОпаа на мен много често ми святка! След като покарам малко се включва, а по някой път съм карал с часове и не се е включвала, какъв може да е проблема, и какво да правя ?//off
    "..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
    дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
    Brava 1.4 12V

Коментар

При мен тази лампа, която е диагностичния индикатор на инжекционната система, се включва в движение понякога и не изгасва докато не изключа мотора.Малко ме притеснява, така че ако някой може да помогне. 10x.
      FIAT BRAVA 1.4 12V

Коментар

аз нямам.
        FIAT BRAVA 1.4 12V

Коментар

Mitko написа:
          Имате ли газови уредби?
          Аз съм с 1,4 и съм на газ. След като загасне никога не святка.Каква е връзката с газовите уретби?

Коментар

Re: Brava 1.4 12V инжекцион???

delpx написа:
            Колата е моноинжекция... и този разбирач с карбуратора го почерпи една лимонада как може въобще да има такива екзепмляри незнам... Както и да е... лампичката с дюзата точно така трябва да ти светва от начало - това се нарича "ауто чек" и за 4 секунди трябва да изгасне... ако после не сети значи всичко е О.К. така трябва да прави и лампичката за еър бег-аТази лампичка, както и която да е червена такава НЕ ТРЯБВА ДА СВЕТИ по време на движение!
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mitko написа:
              Имате ли газови уредби?
              Аз съм с ГАЗ!
              дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
              Brava 1.4 12V

Коментар

Ами щом си на газ и присветва означава че най-вероятно са ти спестили ламбда-емулатора. Това не е много гот защото компютъра на колата отчита грешка в ламбдата докато си на газ и преминава в сервизен режим. Това от своя страна води до голям разход на бензин когато я караш на бензин, разбира се.И за двама ви важи обаче че трябва да направите една диагностика. Там компютъра ще си "каже и майчиното мляко" и после ще се мисли как да се оправят евентуалните проблеми.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ОК, какво бихте ме съветвали в момента? Този ламбда емулатор, може ли да се сложи допълнително, и оказва ли влияние върху разхода на газ, защото сега ми харчи доста? Евентуални цени за такъв емулатор? Вреди ли, ако се кара така?И друго кофти е, че в града май нямаме компютърна диагностика.
                  Brava 1.4 12V

Коментар

Mitko, благодаря.В случай, че намеря кой да ми направи схемата, къде се свързва тя?
                    Brava 1.4 12V

Коментар

Working...
                    X