Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия за фиат уно!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростна кутия за фиат уно!?

имам следния проблем от вчера вечерта:при тръгване се чува и се усеща едно блъскане откъм предницата,трудно ми е да завия даже понякога невъзможно.Когато се пусна по инерция се чува едно тракане което се учестява успоредно със скоростта.Минал съм така 10-15 метра колкото да не съм на пътя.Забелязах че от кутията ми тече масло и си правви пътечка по пътя. Въпроса ми е дали кутията ме е оставила или съм чупил полуоска.Бях сам и нямаше как да гледам отгъде чука.Не изклщючвам да е съединител,но е на малко километри,а и ако беше от него каква е логиката да тече масло?И другия ми въпрос е ако кутията ми е за смяна каква да слагам,пак от уно или може от типо или други подобни?колата е фиат уно 1.3 70hp

ходих на оглед с един приятел и май диференциала ми е заминал.Новия въпрос е мога ли да сменя само дифа или трябва направо други скорости да търсяайде някой да помага

Коментар

zimin написа:
      ходих на оглед с един приятел и май диференциала ми е заминал.Новия въпрос е мога ли да сменя само дифа или трябва направо други скорости да търсяайде някой да помага
      Ми на бравото са заедно май, сигурно и на уното е така...Тоест вътре в кутията е, а за да се махне кутията само, цената беше височка..Така че, като си тръгнал, направи колкото може повече дейности + смяна на съединител, ако има нужда.

Коментар

И двата варианта са възможни.Виж и кое ще ти излезне по-тънко,защото като сцепиш скоростите може да излезне и друго за смяна.
        Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

ми аз по принцип имах проблем с кутията,първа влизаше с хъркане и вкарвах първо втора и след това първа... 5-та скорост ми виеше и май ще е по добре да я сменя цялата,обаче другия проблем е да уцеля читава.И да ще сменя съединител и аксиален лагер.Уж са сравнително нови,на не повече от 6к км обаче аксиалния шуми супер грозно.Някой ако има оферта за читава кутия да пише!

Коментар

някой може ли да ми каже дали има разлика в предавателните числа и диференциалите при различните двигатели? дали ще мога да разменя диференциала с друг от 1.1 примерно или от 1.5 ,защото мисля да обиколя моргите и искам да знам какво да търся

Коментар

ключ и тука

Коментар

Как установихте, че проблема е в диференциала? Нали имаше теч, той откъде е?
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                X