Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необясним проблем със скоростомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Необясним проблем със скоростомера

Здравейте колеги,поздрави от далечна Португалия.От няколко месеца ми се появи много интересен проблем със скоростомера.Когато тръгна скороста си се покачва нормално нагоре но когато намаля стрелката спира да пада и остава на едно място.След като ускоря пак тя си тръгва на горе но от мястото на която е била спряла и така докато се качи докрая и спре там. При намаляне пак си пада докъдето и дойде и после пак нагоре.Мястото на спиране на стрелката надолу винаги е различно.Като угася колата си остава някъде където на нея и е удобно но ако дам контакт и после го изключа тя си пада с около 12 км. и така мога да я слаля до нулата.Ако откача акумулатора и после го закача тя си пада до нулата на един път.Има дни в които го няма проблемът но напоследък вече са много рядко.Два пъти съм свалял таблото и стигам до заключение че си го свалям само за спорта за да го видя и пак го слагам и всичко се повтаря Нямам никава идея какво може да е а ме дразни неописуемо карам по GPS но това не е решения на проблема.Колата е Брава 1,6 ще съм много благодарен ако някой даде някакъв съвет че на мен са ми се изчерпали идеите.
    Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Разглабял ли си таблото, за да почистиш уредите?

Коментар

Да два пъти съм свалял таблото но дали моторчето на скоростомера се разглабя незнам и не смея да пипам чак толкова надълбоко а и дали е моторче незнам но според мен е такова чудо най вероятно стъпков мотор.

Коментар

milen11 написа:
        Да два пъти съм свалял таблото но дали моторчето на скоростомера се разглабя незнам и не смея да пипам чак толкова надълбоко а и дали е моторче незнам но според мен е такова чудо най вероятно стъпков мотор.
        направо си смени таблото, по 60лв са втора употреба и си готов
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

ас имам сходен проблем смених дат4ика но не е от него забелязах 4е 4ервяка ,под дат4ика, не се варти как да го извадя от скоростната кутия
          .........

Коментар

alvanovo"направо си смени таблото, по 60лв са втора употреба и си готов"Даже са по евтини, аз лично и за 20лв. ще му го дам. Ама доставка до Португалия.... AsenAleksandrov:Развиваш датчика, отстрани на червяка (на скоростната кутия) има един шестограм.Развиваш и махаш червяка.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Разглоби по-сериозно таблото, като откачиш панела с уредите от платката. Лесно е, просто пипай по-внимателно. Всеки уред влиза в конектор към платката. Уредите са с по три и четири крачета. Почисти ги фино и сглоби!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Скоростомер

Привет.Само инфо за колегите в форума.Вчера разглобих таблото на съставните му части и видях това което предполагах,могат да се почистят само уреда за нивото на горивото и уреда за температурата.Скоростомера и оборотомера са си моторчета с редуктори към тях напълно капсуловани в прозрачна пластмаса и не подлежат на разглобяване.Видимо са еднакви но не съм сигурен предполагам че ако си сменя само моторчето на скоростомера ще си реша проблема но мисля че няма от къде да се намери така че ще е цялото табло.Препоръчвам ви да не се вкарвате в филми с неясен край като мен и да разглабяте това което не подлежи на ремонт не че е трудно но поне за мен нямаше смисъл да го правя но все пак повторението е майка на знанието така че в момента търся табло за brava 1.6 1999г с цифров дисплей на който е и термометъра.Събирам оферти на разумна цена.След 3-4 най съм си в България .Приемам ЛС и телефони на тях, желатено е около Велико Търново или Габрово с цел първо проба и после плащане. Поздрави.

Коментар

Working...
                X