Колеги, имам странно виене. Появява се само когато колата е на скорост и/или подавам газ, но не и когато колата е на свободна предавка. Някакви предположение от какво може да е....Стило 1.9 JTD
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене на Стило, когато е на скорост?
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:порво виж лагера на съединитела друго не се сещам сложното е че трябва да се свали целия съединител за 1 лагер поне така ми се струва а иначе по двигатела всичко наред ли си еAR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Ето отговора на колегата Ogi28 от една друга тема. Ще ти е полезен!Има един съединител, който свързва двг със скоростите. Натиснеш ли го - двигателя се върти, скоростите - не. Ако при натиснат съединител и колата на място се чува виене - то проблемът е в лагер на съединителя. Ако при отпуснат се чува - има 2 положения - колата на място, и колата в движение. При колата на място - проблемът е в лагер на първичния вал. Ако е в движение - има 2 положения - или е включена предавка, или не е включена. Ако не е включена предавка и вие - или е лагер на вторичния вал, или е друг лагер по-натам в силовото предаване - диференциал, главина (лагер), и други. Ако е включена предавка и вие - може да е от вторичния вал, от диференциала, или отново от първичния вал, като ако е от първичния - прави се теста на място.Ако в движение, неутрална предавка, и отпуснат съединител не се чува нищо, а при опит за включване на предавка - започва да се чува - това е моментът в който двата вала се зацепват един спрямо друг, първичния започва да се върти - проблемът е в лагер на първичния.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
jorki написа:Колеги, проблема/виенето със сигурност се чува при опит за включване на предавка, както и при подаване на газ, когато съм на скорост. Трябва да пробвам на място при натискане на съединител и газ едновременно, без да сменям скорост...AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Колега, надявам се да ме извиниш, че ти пиша в темата, но проблема ми е сходен само колата е друга...При мен има виене в интервала 45-65 km/h.При подаване на гас на 3та или 4та скорост с по ниски обороти се чува въпростоно виене.Правих опит да натисна съединителя, когато започне да вие и като го натисна спира.На място също го няма това. Чува се нещо подобно на това виене, когато намалявам скороста от 50 до 0 км на свободна, но незнам дали това не е от гумите..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Колега, надявам се да ме извиниш, че ти пиша в темата, но проблема ми е сходен само колата е друга...При мен има виене в интервала 45-65 km/h.При подаване на гас на 3та или 4та скорост с по ниски обороти се чува въпростоно виене.Правих опит да натисна съединителя, когато започне да вие и като го натисна спира.На място също го няма това. Чува се нещо подобно на това виене, когато намалявам скороста от 50 до 0 км на свободна, но незнам дали това не е от гумите...Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар