та тази лампа като купувах колата ми казаха че е изгоряла ама няколко пъти свалям таблото и се сменям ако има някоя изгоряла крушка но тази за колана тъй и не светва.1 . под шофьорската седалка има едни кабели дет влизат в седалката (предполагам че има нещо общо)2 . под пасажерската седалка има кабели от купето дет не се вързват никъде (тоест няма букса излизаща от седалката) Моля помогнете кое и как да гледам даже ако трябва да подам ток някъде да видя дали свети в таблото .В чудо се видях и никъде не намерих къде и как се вързва за да светне .Ще съм благодарен ако някой ми обясни кое как да проверя ,а забравих незнам дали има бушон на тази сигнализация
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как да накарам лампата за коланите да светне
Collapse
X
-
Да не би самата фасунка да е проблемна?Т.е. пластмасовото легло, в което се слага крушчицата и което се завърта (поставя) след това в таблото== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Понеже темата е за Мареа, а се намеси и колега с Брава, да поясня: При брава няма такава сиггнализация в нито една версия. Поставянето е свързано със смяна на апарата за заключване на колана, както и пускането на съответния кабел. При Мареа може би има разлика между SX и ELX. При ELX със сигурност има лампата. При SX не знам как е, някой колега с такава да каже.
Коментар
-
Забравих да поясня че става въпрос за мойта кола марея уикенд и е елх .Предния собственик ме убеди че е светела а аз не мога да я накарам . И някой знае ли нещо за тез кабели под седалката защо на шофьорската седалка са вързани а на дясната седалка няма куплунг (да поясня свалял съм седалката и съм търсил куплунга но няма )
Коментар
-
ogi28b написа:Понеже темата е за Мареа, а се намеси и колега с Брава, да поясня: При брава няма такава сиггнализация в нито една версия. Поставянето е свързано със смяна на апарата за заключване на колана, както и пускането на съответния кабел. При Мареа може би има разлика между SX и ELX. При ELX със сигурност има лампата. При SX не знам как е, някой колега с такава да каже.Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
-
Под шофьорската седалка има букса с два тънки проводника вкарани в шлаух които отиват към заключващия механизъм на колана.В този механизъм има ключе с нормално затворен контакт ,който се отваря когато си сложиш колана.На твоята Марея,както и на моята лампата е само за шофьорския колан.Лампата може да изпробваш дали работи, като разкачиш въпросната букса под седалката и дадеш на късо двете пера на буксата ,която е на пода.Ако светне значи проблема ти е в заключващото устройство,ако не-тръгваш от буксата по кабела до таблото. Аз имах друг проблем с тази лампа-светеше постоянно и затова си карам с разкачена букса. Дано да съм помогнал.Успех!Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар