Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как да накарам лампата за коланите да светне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как да накарам лампата за коланите да светне

та тази лампа като купувах колата ми казаха че е изгоряла ама няколко пъти свалям таблото и се сменям ако има някоя изгоряла крушка но тази за колана тъй и не светва.1 . под шофьорската седалка има едни кабели дет влизат в седалката (предполагам че има нещо общо)2 . под пасажерската седалка има кабели от купето дет не се вързват никъде (тоест няма букса излизаща от седалката) Моля помогнете кое и как да гледам даже ако трябва да подам ток някъде да видя дали свети в таблото .В чудо се видях и никъде не намерих къде и как се вързва за да светне .Ще съм благодарен ако някой ми обясни кое как да проверя ,а забравих незнам дали има бушон на тази сигнализация

Това е нещо, което и аз искам да направя. Даже съм се замислил и за някакъв модул за звукова сигнализация при непоставен предпазен колан, че ми писна да повтарям на пътниците да си слагат коланите. И на мен ще ми е интересна темата на колегата

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Да не би самата фасунка да е проблемна?Т.е. пластмасовото легло, в което се слага крушчицата и което се завърта (поставя) след това в таблото
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Тая лампа при мен е само за шофьорската седалка,но няма лошо да свети.Поне подсеща.
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Понеже темата е за Мареа, а се намеси и колега с Брава, да поясня: При брава няма такава сиггнализация в нито една версия. Поставянето е свързано със смяна на апарата за заключване на колана, както и пускането на съответния кабел. При Мареа може би има разлика между SX и ELX. При ELX със сигурност има лампата. При SX не знам как е, някой колега с такава да каже.

Коментар

Забравих да поясня че става въпрос за мойта кола марея уикенд и е елх .Предния собственик ме убеди че е светела а аз не мога да я накарам . И някой знае ли нещо за тез кабели под седалката защо на шофьорската седалка са вързани а на дясната седалка няма куплунг (да поясня свалял съм седалката и съм търсил куплунга но няма )

Коментар

На предната ми кола тези кабели бяха свързани за пиро-патрон, който мисля функцията му е при катастрофа да ти натегне колана и да те залепи за седалката
              Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

ogi28b написа:
                Понеже темата е за Мареа, а се намеси и колега с Брава, да поясня: При брава няма такава сиггнализация в нито една версия. Поставянето е свързано със смяна на апарата за заключване на колана, както и пускането на съответния кабел. При Мареа може би има разлика между SX и ELX. При ELX със сигурност има лампата. При SX не знам как е, някой колега с такава да каже.
                Аз съм с SX и при мен има такава сигнализация, само дето не работи. Нещо се прецака механизма за колана на 2рата седмица след като взех колата. Като окъся отдолу жичките под седалката и лампата светва.
                Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
                Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

Под шофьорската седалка има букса с два тънки проводника вкарани в шлаух които отиват към заключващия механизъм на колана.В този механизъм има ключе с нормално затворен контакт ,който се отваря когато си сложиш колана.На твоята Марея,както и на моята лампата е само за шофьорския колан.Лампата може да изпробваш дали работи, като разкачиш въпросната букса под седалката и дадеш на късо двете пера на буксата ,която е на пода.Ако светне значи проблема ти е в заключващото устройство,ако не-тръгваш от буксата по кабела до таблото. Аз имах друг проблем с тази лампа-светеше постоянно и затова си карам с разкачена букса. Дано да съм помогнал.Успех!
                  Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
                  Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

Working...
                  X