Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко пари за смяна на лагер на динамо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко пари за смяна на лагер на динамо?

Колеги колко пари са ви взели за смяна на лагер на динамо?(на мен ми взеха 120 общо с труд и лагерите)Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Двата лагера да са най много 10 лв, останалото...
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

80 лв. лагери, диоден блок и шлайф на пръстените. Само че монтаж и демонтаж от мен.Лагерите наистина са 10 лв и то качествени.Прдишен път ми взеха 20 лв за смяна на лагери (с лагерите включени), но резултатът беше , че след 1 година пак наново.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

Само ще кажа ако ми се развали мойто,ще ида и ще си купя за 120лв 3бр втора ръка и пак и със сигурност няма след една година пак да го правя.Това са доста пари.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Зависи от модела на двигателя! На някои двигатели само свалянето и качването струва поне 50 лева, но в софийски сервиз, в пловдивски може би е друга цена. pecata - каква ще е гаранцията че тези "втора ръка" ще са със здрави лагери ? А дори и да са здрави - те са се въртяли МИЛИОНИ обороти, и са малко или много "пътници".

Коментар

Ми, много са парите. Оги, цените за труд са долу-горе еднакви, така че не вярвам в Пловдив да е някаква фрапираща разликата. Е, зависи от сервиза де Като питах за моята ми казаха цени:сваляне и качване на алтернатора - около 50лв.смяна на лагерите - 20лв. с мои лагерисамите лагери са не-повече от 15лв.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

кола

На мен като ми беше пукнат корпуса си Купих един от Италянеца за 40 лв и сам си го сложих веднага Вярно първия където ми го дадоха не ми харса и ми го смениха поне на Пунтото става почти лесно .
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Въпрос относно лагер на динамо

batkoty написа:
                Колеги колко пари са ви взели за смяна на лагер на динамо?(на мен ми взеха 120 общо с труд и лагерите)
                Това си е чисто обирджийство. Кажи къде си ходил, че поне друг да не се опари.
                FIAT PUNTO 1.7 TD
                CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

зависи.. ако е с 1.8 мотора.. тогава цената е нормална. алтернатора е заврян на... тъмно
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Напълно си е нормална цената Ако човека си е свършил работата качествено и динамото се намира на ...***&&&...$#@... нищо чудно. На доста двигатели се налага да разглобиш доста други неща, за да стигнеш до динамото
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

зависи какъв е двигателя т.е.къде е навряно динамото. ако е някъде отгоре на леснодостъпно място 120лв са много пара.но ако е някъде ,където за да го извадиш иска демонтаж на хидравлика или полуоска, белене на пръсти и акробатични номера 120лв са добре. не говоря на изуст, а от собствен опит, моето да го сваля се наложи сваляне на хидравликата, отделно една камара шибани болтове на труднодостъпни места. а пък знаете че в сервизите дерат кожи.
                      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Аз съм с 1.9 ЖТД и при мен срещу скромна сума майсторите изкараха джаджата отгоре от мързел всичко се постига
                        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

на мен за сваляне и качване ми взеха 50 лева за bravo 1.8 gt гледах ги и беше доста трудно а за лагери и някакъв малък колектор +++70 лева което беше мноого ако го видя на улицата тоя техник ше го наритам в някоя шахта.сваляне на 1.8 браво е около 50 а лагери на алтернатора по 10 лева те са 2 труд 20 лева значи 40+50 е нормално
                          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

На мен преди 3 години на Темпрата ми взеха 80 лв за пълно рециклиране - лагери, ротор, четки... Монтаж/демонтаж от мен на паркинга пред сервиза. Но на Темпрата се сваля лесно (отдолу). На Бравата нямам представа къде е навряно динамото. Но ако лагерите само са 20 лв, 100 лв са малко множко за монтаж/демонтаж според мен.

Коментар

много е 100 само за труд на сервизаиначе е на много кофти място излиза ако се свали половината окачване или като при мен-- развиват се 3 болта който държат двигателя, подпира се със статив и със щанга се напъва двигателя да подаде напред и с много мъка излизазвучи лесно но хич не е 1 час приблизително само за сваляне
                              КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Working...
                              X