Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще станат ли джанти 15' от Рено 21 на Брава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще станат ли джанти 15' от Рено 21 на Брава?

Колеги, някой да има информация какво е междуболтовото разстояние на джанти 15" от рено 21 и дали ще станат на бравата?П.П. Прочетох в нета, че са 4x100... Възможно ли е чрез някакво преправяне да станат на бравето?Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

ДА 4 по 100 са и някои хора ги слагат директно,като болтовете влизат малко накриво ...риска в случая е да ти се развали резбата след няколко слагания и махания. Инуче със втулки се напасва и със специални болтови "с изместена глава" или нещо подобно им беше името
    ex.Мареа ТД100

Коментар

Ще ги пробвам... Ако не станат ще ги бартеросам и така...
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Не е сигурно дали ще станат!Ами ако централният отвор е по-малък,какво правим тогава?
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Централният го дават 60 мм а на моята хубавица 58 Edit:Възможно е да влезе и с оригиналните болтове, но по сигурно ще стане с "раздвижени болтове"... До сега се рових из гугле за подобни неща А по-големия отвор ще прави ли някакви проблеми?
          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
            Централният го дават 60 мм а на моята хубавица 58 Edit:Възможно е да влезе и с оригиналните болтове, но по сигурно ще стане с "раздвижени болтове"... До сега се рових из гугле за подобни неща А по-големия отвор ще прави ли някакви проблеми?
            Аз сложих от хонда, които са 4х100 аз главината 58мм. За да е както трабва всичко се минават на струг, взема се 2мм от вътрешната страна, където ляга на главината, купуват се и 16бр. болтове с изместен център. Общо взето е това. Ходи при някой гумаджия, който се занимава с джанти. Той ще знае къде да ги занесе на стругар. Очаквай цена мин. 50лв за струг и болт
            FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
              M5kov написа:
              Аз сложих от хонда, които са 4х100 аз главината 58мм. За да е както трабва всичко се минават на струг, взема се 2мм от вътрешната страна, където ляга на главината, купуват се и 16бр. болтове с изместен център. Общо взето е това. Ходи при някой гумаджия, който се занимава с джанти. Той ще знае къде да ги занесе на стругар. Очаквай цена мин. 50лв за струг и болт
              Е как сложи от Хонда като главината и е 56мм?
              ROVER 214SI '99 103hp
              HONDA CIVIC '99 90hp

Коментар

4x100 стават,едни раздвижни болтове и се кара.По важното е да центрираш джантата хубаво върху главината.Тоест много точни втулки на централния отвор,и за предпочитане да не са пластмасови.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Режиш една ивица ламарина с дължина 58х3.14 ширина5 и дебелина 0.8-1 и централния отвор е готов, след това ексцентрични болтове и си ти.
                  LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                  ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Koлега, мен ако питаш не се занимавай с глупости, а си намери едни нормални джанти за Фиат 4х98. Едно, че ще ходиш и ще даваш грешни пари за стругове, отнемане и прочие, и второ в последствие може да имаш проблеми, идващи от разликата в междуболтовото растояние. Ако са ти налични в момента тези джанти, моя съвет е да ги транпиш за такива, подходящи за колата ти. Ако пък тепърва мислиш да даваш пари за тях, просто недей.
                    Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!

Коментар

Working...
                    X