Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след миене на двигателя !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем след миене на двигателя !

Колеги, вчера реших да измия колата след зимата да и падне солта от пътищата.Измих я цялата от доло и след това и двигателя с пароструйка. Оставих капака вдигнат 2-3 часа на слънце да изсъхне и после докато чукна си запали без проблем. Карах 18км от вилата до града без да има проблеми. Вдигна си работна температура както трябва. Вече в града започна да ми прави проблеми. Работи все едно не с всички цилиндри, като подам газ и се забива(не набира), бръмчи странно. Извадих лулите на свещите и положението беше следното: (снимките) Оставих лулите извадени да съхнат. Въпросът ми е: Може ли проблемът да е от тази вода при свещите и дали трябва да извадя самите свещи или да ги оставя така да съхнат ? Ще се оправи ли като изсъхне
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.6 16V GT

Би трябвало да се оправят нещата след изсъхване,ако не е изпляскала бобината....
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Странното е, че започва да прави проблема след като загрее.. явно започва да се изпарява водата и овлажнява свещите...
      Fiat Bravo 1.6 16V GT

Коментар

Издухай със сгъстен въздух (при някой гумаджия, ако нямаш компресор) водата около свещите. Запали колата да поработи докато се изпари остатъчната влага. Провери си свещите след това - може някоя от тях да е за смяна.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ще ги направя тези неща утре.. то сега без това вали, влага бол Иначе свещите са точно на една година - NGK bkr6ekc но и тях ще проверя и ще пиша какво е станало
          Fiat Bravo 1.6 16V GT

Коментар

Не развивай свещите преди да е изчезнала водата около тях щото ще изтече директно в цилиндрите. След като изсъхне всичко ще е наред,не се притеснявай.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo благодаря за съвета
              Fiat Bravo 1.6 16V GT

Коментар

кола

миентето на двигател на съвремените коли е малко по сложно хубаво си миеш двигатела ама после може да има и проблем пъвро провери за дали няма вода около свещите почистиги да не забравеш нещо вътре днес и на мен ми се случи да пука особенно на газ като минах през едно голяма локва около 2 свещи бещше мокро след почистване минах 200 км нормално с разход 7.5 газ при теб от долу трудно ще се намокри повечето коли имат кора ама при мен няма а и свещите са молко по открити провери и буксите на датчиците - температурата ,коляновия вал моторчето за бавни обороти почиси ги със контактен спреи във въздушния филтъра дали няма вода виж също
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги, не си мийте моторите освен ако не се налага, поради ремонт например. Ще се оправи колата, все някак. Но проблема може да се окаже и скъп. Нищо не се печели, защото сега имаме чист но неработещ двигател. Стискам палци да не е сериозно.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колеги днес всичко е наред, изсъхнали са свещите и лулите.Колата работи без никакви проблеми.Аз пък съм за миенето след зимата(на цялата кола от доло, подкалниците и двигателя), защото тая сол по пътя дето я хвърлят колкото повече седи толкова повече поразии прави.Особено помага на ръждата. Препоръчвам ако ще миете двигателя да е на автомивка, а не като мен да импровизирате :D Предната година мих двигателя на друга кола на автомивка, след като го измиха продухаха каквото трябва със сгъстен въздух и нямаше проблеми Хайте безавариино каране и умната !
                    Fiat Bravo 1.6 16V GT

Коментар

Working...
                    X