Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предните джанти се затоплят...?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предните джанти се затоплят...?!?

Здравейте, направи ми впечатление днес, като спрях на бензиностанцията да си напомпя гумите..., предните 2 джанти са затоплени.., държа си ръката, но са топли спрямо задните които са студени напълно. Това нормално ли е? Ако не е нормално от какво може да бъди... спирачките си работят без проблем понякога скърцат, но това когато е студена колата основно или когато е много натоварена.Става въпрос за браво 1,2 16V 82 к.с.Поздрави!

Незнам дали е нормално, но ако това ще те успокои - и при мен е така (Брава 1.4 12) Винаги когато колата е позагряла и предните ми джанти са топли. Въртят си свободно, никъде не опират или задържат. И на мен ще ми е интересно да разбера дали това е нормално

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Нямаш задни спирачки и предните ти са натоварват допълнително и за това ти топлят яко.
      mitenceto89 написа:
      Незнам дали е нормално, но ако това ще те успокои - и при мен е така (Брава 1.4 12) Винаги когато колата е позагряла и предните ми джанти са топли. Въртят си свободно, никъде не опират или задържат. И на мен ще ми е интересно да разбера дали това е нормално
      Не е нормално грам..То и аз съм така,ама не съм се занивал да си отварам барабаните,да видя какво се случва.
      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Нормално е предните да спират повече от задните. Задните спират в повече когато колата е натоварена. Ако си имаш инерция и няма пушеци няма от какво да се притесняваш. Виждал съм на Порше лака на джантите да е изгорял, но не е от проблем ами от това, че като го изсили от единя светофар до другия и после трябва да спре. А вечер дисковете стават червени

Коментар

liverpool235 написа:
          Нямаш задни спирачки и предните ти са натоварват допълнително и за това ти топлят яко.
          mitenceto89 написа:
          Не е нормално грам..То и аз съм така,ама не съм се занивал да си отварам барабаните,да видя какво се случва.
          Баш си е нормално Ако нямаше задни спирачки, ще има удължен спирачен път. Достатъчни са няколко по-агресивни спирания и предните ще загреят. Задните загряват 20 пъти по-трудно, освен ако няма задържал спирачен цилиндър
          _______
          146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
            liverpool235 написа:
            mitenceto89 написа:
            Баш си е нормално Ако нямаше задни спирачки, ще има удължен спирачен път. Достатъчни са няколко по-агресивни спирания и предните ще загреят. Задните загряват 20 пъти по-трудно, освен ако няма задържал спирачен цилиндър
            Никои не говори за агресивно спиране,защото тогава е ясно защо греят!При мен,докато си имах задни спирачки,предните загряваха 10 пъти по-малко и то като се замислиш си е баш така.Като няма никакви спирачки отзад,как няма да му греят повече предните.И задните спирачки трябва да спират винаги,без значение колко ти е натоварена колата и т.н.
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

абсолютно нормално е
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Точно 2 пъти по-интензивно спиране и джантите се затопят, а дисковете наплаво лютят.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

според мене са тръгнали спирачните маркучи!!!!
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                    според мене са тръгнали спирачните маркучи!!!!
                    Сменяни са преди месец-два...

Коментар

liverpool235 написа:
                      trustworthy написа:
                      liverpool235 написа:
                      mitenceto89 написа:
                      Никои не говори за агресивно спиране,защото тогава е ясно защо греят!При мен,докато си имах задни спирачки,предните загряваха 10 пъти по-малко и то като се замислиш си е баш така.Като няма никакви спирачки отзад,как няма да му греят повече предните.И задните спирачки трябва да спират винаги,без значение колко ти е натоварена колата и т.н.
                      Нали ти е ясно, че в общия случай, когато има само един шофьор в колата и никакъв товар отзад, задните почти не спират, там спирачно усилие не се изисква просто. Задните съм супявал да ги загрея, едва когато предните почнат да миришат вече. А най-лесното е да се отиде в сервиз за ГТП и да удари по една спирачка във валяците колегата.
                      _______
                      146 JTD

Коментар

опитвате се да кажете на черното бялопокарайте, слезте и си пипнете джантите...колега, карай спокойноняма никакъв проблем
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

По принцип разпределението на спирачките не е 50 на 50,предните работят с 20-30 процента повече и от там е нормално да загряват а задните да са студени.Карай си колата,няма никакъв проблем.
                          ex. punto elx 1.2i
                          Lancia Libra 1.6

Коментар

кола

трябва да има някакъв проблем не може да са топли диска малко може ама другото не провери си спирачките
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

liverpool235 написа:
                              И задните спирачки трябва да спират винаги,без значение колко ти е натоварена колата и т.н.
                              Колега опитай да спреш само на ръчна, по време на спирането внимавай да не се завъртиш. Мисля, че от това трябва да ти е ясно защо задните спират по малко. Когато колата е лека, няма натиск върху гумата и от най малкото тя ще почне да се влачи при натискане на спирачката, затова се спира повече на предните. Задните не са изолирани напълно когато е лека колата защото колкото и да е без хич и те спират, другото е, че ти държат задницата да не се завърти.

Коментар

Working...
                              X