Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Клапан на течност за чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Клапан на течност за чистачките

Наскоро остана време за се занимая с клапана за чистачките.Това е клапана който е за пръскалката на задната чистачка. Намира се зад акумулатора и съединява две маркучета.Преди това се занимавах със задната врата и се оказа че там маркучето просто не е вкарано в накрайника на пръскалката.Обаче това е друга тема.Ето две снимки на разглобения клапан. Трябва да пропуска в посока към задната пръскалка и да не пропуска обратно.Отдолу на клапанчето си има стрелка. Отваря се с ножче или отверка при което се изважда капачето 4.В него е клапанчето 2 и пружинка която го притиска към основата 1. В основата 1 стои гумено уплътнение 3 и върху него ляга капачето 4.Като го отворих се оказа че клапанчето 2 е залепнало и не се движи. Почистих го и го пробвах - пропуска си вода през отвора който е показансъс жълта стрелка. На капачето 4 също има отвор. В крайна сметка не разбрах какъв е замисълът и как точно трябва да работи това нещо. И си го побългарих.В отвора на капачката 4 вкарах една клечка и я напоих добре с каноконлит.В отвора на клапанчето 2 също - клечка и каноконлит.Отворите са показани със жълти стрелки. Важно е клечките да са къси и да не пречат на свободното движение на капанчето 2.След това сглобяваме всичко и го монтираме.
    Прикачени файлове
    Bravo 1.6 / 16

Re: Клапан на течност за чистачките

Riki888 написа:
    В крайна сметка не разбрах какъв е замисълът и как точно трябва да работи това нещо. И си го побългарих.
    Аз също не раз6рах какъв е замисълът - махнах го изо6що това клапанче и водата продължи да си пръска от момента в който дръпна ръчката.Явно няма никакъв смисъл от него.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Има смисъл за задната чистачка, но отпред почти веднага водата достига до пръскалките.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

За задната чистачка проблемът е друг. Като се включи да пръска първо чистачката прави един ход на сухо, издрасква стъклото с прах/кал който е върху самото стъкло и след това пръска и започва да чисти. Явно има да се доработва нещо и по електрическата част.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
          За задната чистачка проблемът е друг. Като се включи да пръска първо чистачката прави един ход на сухо, издрасква стъклото с прах/кал който е върху самото стъкло и след това пръска и започва да чисти. Явно има да се доработва нещо и по електрическата част.
          Не е по електрическата част. Просто клапанчето е изпуснало и няма вода по маркуча.

Коментар

naskobg написа:
            Riki888 написа:
            Не е по електрическата част. Просто клапанчето е изпуснало и няма вода по маркуча.
            Ей това се опитах да кажа.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Какво сте се зачовъркали в това клапанче 4/5 кинта вземаш ново и нема какво да мислиш и да лепеш клечки с канаколит.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Riki888 написа:
                Еиии и на мен това ми бърка в мозъка.. Само като пусна чистачката и откачам..
                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

dani389 написа:
                  Какво сте се зачовъркали в това клапанче 4/5 кинта вземаш ново и нема какво да мислиш и да лепеш клечки с канаколит.
                  кажи от къде мога да си взема такова и аз ще си го сменя моите пръскалки през 3,4 месеца спират да пръскат.. отварям това клапанче раздвижвам го и пак пръскат известно време .. и пак спират а помпичката помпа а нищо не излиза ( имам течност ) !
                  Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                  Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                      http://axm-auto.com/index2.php?brand=5&model=42&modif=39&cat=33&subcat =184&prod=2462&numenkl=1&show=1
                      Благодаря по Коледа като се прибера в Ямбол това ще е първото нещо което ще купя И също случайно някой да знае дали се продават тия самите копчета за захващането на кората която стои на подпредния капак че ги натроших половината :D
                      Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Да, колега, продават се. Ще ти пратя линка на ЛС за да не се счита като реклама.
                        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Колеги вземал съм такива сменял съм ги ,лепил сам ги (в началото е добре) ефекта е еднакав фърчат им тапите и най-вече на тва за задната чистачка накрая го смених с трабичка и няма проблеми ... Иначе ми изтича водата от казанчето. А мисля че смисъла на тея клапаначета е като възратния клапан при бойлерите , пропускат водата само в една посока не и позволяват да се връща назад. Това е с цел като надуе помпата налягането дане се връща дирекно към нея а до клапанчето и да има по голяма сила на пръскане . Всичко е хубаво ама проклетите тапи изхвърчат и ми писна , а и 8 лева за тоя боклук не ми се дават отново щото с доставката излизат толкова ако не и 9-10 ... и след 2 месеца пак ново , а не мерси , една трабичка и айде ...
                          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Толкова ли е трудно да пробвате да си ги ремонтирате? Моите и двете от почти година са с парченца от "хирургическа" ръкавица и си работят прекрасно.Предното го бях сменил с тройник,но след като намерих темата как се ремонтира го върнах обратно.За задната чистачка въобще не пръскаше и след ремонта се оправи и си работи.Цялата процедура е за 20 минутки време.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Толкова ли е трудно да пробвате да си ги ремонтирате? Моите и двете от почти година са с парченца от "хирургическа" ръкавица и си работят прекрасно.Предното го бях сменил с тройник,но след като намерих темата как се ремонтира го върнах обратно.За задната чистачка въобще не пръскаше и след ремонта се оправи и си работи.Цялата процедура е за 20 минутки време.
                              Може и с презерватив.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X