Наскоро остана време за се занимая с клапана за чистачките.Това е клапана който е за пръскалката на задната чистачка. Намира се зад акумулатора и съединява две маркучета.Преди това се занимавах със задната врата и се оказа че там маркучето просто не е вкарано в накрайника на пръскалката.Обаче това е друга тема.Ето две снимки на разглобения клапан. Трябва да пропуска в посока към задната пръскалка и да не пропуска обратно.Отдолу на клапанчето си има стрелка. Отваря се с ножче или отверка при което се изважда капачето 4.В него е клапанчето 2 и пружинка която го притиска към основата 1. В основата 1 стои гумено уплътнение 3 и върху него ляга капачето 4.Като го отворих се оказа че клапанчето 2 е залепнало и не се движи. Почистих го и го пробвах - пропуска си вода през отвора който е показансъс жълта стрелка. На капачето 4 също има отвор. В крайна сметка не разбрах какъв е замисълът и как точно трябва да работи това нещо. И си го побългарих.В отвора на капачката 4 вкарах една клечка и я напоих добре с каноконлит.В отвора на клапанчето 2 също - клечка и каноконлит.Отворите са показани със жълти стрелки. Важно е клечките да са къси и да не пречат на свободното движение на капанчето 2.След това сглобяваме всичко и го монтираме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапан на течност за чистачките
Collapse
X
-
Re: Клапан на течност за чистачките
Riki888 написа:В крайна сметка не разбрах какъв е замисълът и как точно трябва да работи това нещо. И си го побългарих.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
Riki888 написа:За задната чистачка проблемът е друг. Като се включи да пръска първо чистачката прави един ход на сухо, издрасква стъклото с прах/кал който е върху самото стъкло и след това пръска и започва да чисти. Явно има да се доработва нещо и по електрическата част.
Коментар
-
naskobg написа:Riki888 написа:За задната чистачка проблемът е друг. Като се включи да пръска първо чистачката прави един ход на сухо, издрасква стъклото с прах/кал който е върху самото стъкло и след това пръска и започва да чисти. Явно има да се доработва нещо и по електрическата част.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Riki888 написа:За задната чистачка проблемът е друг. Като се включи да пръска първо чистачката прави един ход на сухо, издрасква стъклото с прах/кал който е върху самото стъкло и след това пръска и започва да чисти. Явно има да се доработва нещо и по електрическата част.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
dani389 написа:Какво сте се зачовъркали в това клапанче 4/5 кинта вземаш ново и нема какво да мислиш и да лепеш клечки с канаколит.Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
kiselo написа:http://axm-auto.com/index2.php?brand=5&model=42&modif=39&cat=33&subcat =184&prod=2462&numenkl=1&show=1Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Колеги вземал съм такива сменял съм ги ,лепил сам ги (в началото е добре) ефекта е еднакав фърчат им тапите и най-вече на тва за задната чистачка накрая го смених с трабичка и няма проблеми ... Иначе ми изтича водата от казанчето. А мисля че смисъла на тея клапаначета е като възратния клапан при бойлерите , пропускат водата само в една посока не и позволяват да се връща назад. Това е с цел като надуе помпата налягането дане се връща дирекно към нея а до клапанчето и да има по голяма сила на пръскане . Всичко е хубаво ама проклетите тапи изхвърчат и ми писна , а и 8 лева за тоя боклук не ми се дават отново щото с доставката излизат толкова ако не и 9-10 ... и след 2 месеца пак ново , а не мерси , една трабичка и айде ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Толкова ли е трудно да пробвате да си ги ремонтирате? Моите и двете от почти година са с парченца от "хирургическа" ръкавица и си работят прекрасно.Предното го бях сменил с тройник,но след като намерих темата как се ремонтира го върнах обратно.За задната чистачка въобще не пръскаше и след ремонта се оправи и си работи.Цялата процедура е за 20 минутки време.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Толкова ли е трудно да пробвате да си ги ремонтирате? Моите и двете от почти година са с парченца от "хирургическа" ръкавица и си работят прекрасно.Предното го бях сменил с тройник,но след като намерих темата как се ремонтира го върнах обратно.За задната чистачка въобще не пръскаше и след ремонта се оправи и си работи.Цялата процедура е за 20 минутки време.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар