Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пръскалката на чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с пръскалката на чистачките

Колеги, вчера се появи странен проблем с пръскалката на чистачките.Когато се опитам да пръсна по предния прозорец, има само едно "плюнчене", но струята не може да хвърли до прозореца. Като изчакам малко и дръпна по-рязко лостчето на чистачките - хвърля веднъж до прозореца, ама зорлеееееем. После пак почва да се "плюнчи". Тоест, от пръскалките тече, ама няма сила да хвърлят до джама. Течността си ми е хубава. Имал ли е някой подобен проблем? Моля, колеги, помагайте! Пунтото е 1996 г.Безаварийна!
    Стояха зверчета
    Около плета
    В тях стреляха
    И те умираха

почисти или смени "цъкалките". можеш да бучнеш вътре тънка игла, или ги сваляш, промиваш хубаво с бучкане междувременно, и после монтираш отпушени пръскалки помпата вие ли на умряло докато пръскаш (от запушените дюзи се създава голямо налягане и помпата се тормози)?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Мерси колега... Ще пробвам с почистване. Дали няма вероятност да е нещо от помпата? Ручи си нормално, не я чувам да вие на умряло. Как се свалят "цъкалките"?ПС: Ако е от цъкалките, защо все пак от време на време хвърлят до джама?
      Стояха зверчета
      Около плета
      В тях стреляха
      И те умираха

Коментар

щото боклучетата вътре са подвижни вероятност от помпата има. първо виж цъкалките, после и помпата ако не се оправи от тях
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

И преди всичко провери клапанчето.Имах точно същият симптом.В крайна в последният голям сняг останах без пръскалки,а резултатът беше скапан клапан.Сложих му една обикновенна тетка и сега пръска с адска струя на тавана, та ще трябва да регулирам пръскалките.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
            И преди всичко провери клапанчето.Имах точно същият симптом.В крайна в последният голям сняг останах без пръскалки,а резултатът беше скапан клапан.Сложих му една обикновенна тетка и сега пръска с адска струя на тавана, та ще трябва да регулирам пръскалките.
            Колега, обясни къде се намират тия клапани и как се сменят?Все подозирам обаче, че съм за помпа, щото пръска, но няма достатъчно мощност. Някой сменял ли е помпата за казанчето? Кажете ако може и тва чудо как се сменя. Да седна да го мисля почивните дни...
            Стояха зверчета
            Около плета
            В тях стреляха
            И те умираха

Коментар

Клапанчето се намира някъде по трасето, просто проследяваш маркуча и ще стигнеш до него. След като го намериш го разглобяваш и му махаш вътрешната част. При мен разликата беше невероятна.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                Клапанчето се намира някъде по трасето, просто проследяваш маркуча и ще стигнеш до него. След като го намериш го разглобяваш и му махаш вътрешната част. При мен разликата беше невероятна.
                Аха, нещо като "свръзка" на маркучето представлява Ще пробвам, колега, дано проблемът ми е същия, че ако трябва да взимам помпичката голема разправия ще ми стане
                Стояха зверчета
                Около плета
                В тях стреляха
                И те умираха

Коментар

Клапан или пръскалки.Тез помпички несе преебват току така.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

При брава клапанчето се намира между кората на капака и самият капак. От нея става и разклонението за двете пръскалки.Проследи маркуча от казанчето къде отива и по него ще стигнеш до клапичката.За съжаление не знам как е при пунто,за да ти окажа точното място.
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Re: Проблем с пръскалката на чистачките

Szandor написа:
                      Колеги, вчера се появи странен проблем с пръскалката на чистачките.Когато се опитам да пръсна по предния прозорец, има само едно "плюнчене", но струята не може да хвърли до прозореца. Като изчакам малко и дръпна по-рязко лостчето на чистачките - хвърля веднъж до прозореца, ама зорлеееееем. После пак почва да се "плюнчи". Тоест, от пръскалките тече, ама няма сила да хвърлят до джама. Течността си ми е хубава. Имал ли е някой подобен проблем? Моля, колеги, помагайте! Пунтото е 1996 г.Безаварийна!
                      Аз имах същия проблем на 100%. Намерих във форума кола като моета на части, купих си 2 пръскалки, смених и сега хвърлят та се късат. Никакви клапани и темподобни глупости не гледай. Относно почистване с игла - пълен абсурд, дупките са им толкова малки, че няма как да бутнеш и върха на иглате вътре. Успех.
                      FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Как се сменят тия пръскалки? На винт ли са или се дърпа? Днес хвърлих бълз поглед под капака на пунтото и не разбрах
                        Стояха зверчета
                        Около плета
                        В тях стреляха
                        И те умираха

Коментар

Почистване с игла не е добра идея.Откопчаваш тапицерията отдолу/продават се резервни щипки/ и можеш да свалиш пръскалките като ги избуташ отдолу с тънка отвертка.Трипътника с клапана в него го има-3.50лв-4.50лв./бр.- в Бургас.Другият клапан е право цилиндърче на изхода от казанчето на самото маркуче.Работят и без него без да пада нивото.Успех.
                          BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Трипътникът е бил. Взех нов и сега хвърля чак до задния джам - истинска екстра за Пунто 1996 :D Обаче ми отрезаха главата за тоя трипътник - срам ме е да кажа, но с 10 кинта ме оскубаха в италианския магазин на "Оборище".Благодаря на всички колеги, които се отзоваха със съвети!Безаварийна!
                            Стояха зверчета
                            Около плета
                            В тях стреляха
                            И те умираха

Коментар

Working...
                            X