Колеги, вчера се появи странен проблем с пръскалката на чистачките.Когато се опитам да пръсна по предния прозорец, има само едно "плюнчене", но струята не може да хвърли до прозореца. Като изчакам малко и дръпна по-рязко лостчето на чистачките - хвърля веднъж до прозореца, ама зорлеееееем. После пак почва да се "плюнчи". Тоест, от пръскалките тече, ама няма сила да хвърлят до джама. Течността си ми е хубава. Имал ли е някой подобен проблем? Моля, колеги, помагайте! Пунтото е 1996 г.Безаварийна!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с пръскалката на чистачките
Collapse
X
-
почисти или смени "цъкалките". можеш да бучнеш вътре тънка игла, или ги сваляш, промиваш хубаво с бучкане междувременно, и после монтираш отпушени пръскалки помпата вие ли на умряло докато пръскаш (от запушените дюзи се създава голямо налягане и помпата се тормози)?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
И преди всичко провери клапанчето.Имах точно същият симптом.В крайна в последният голям сняг останах без пръскалки,а резултатът беше скапан клапан.Сложих му една обикновенна тетка и сега пръска с адска струя на тавана, та ще трябва да регулирам пръскалките.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:И преди всичко провери клапанчето.Имах точно същият симптом.В крайна в последният голям сняг останах без пръскалки,а резултатът беше скапан клапан.Сложих му една обикновенна тетка и сега пръска с адска струя на тавана, та ще трябва да регулирам пръскалките.Стояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
-
maskarata написа:Клапанчето се намира някъде по трасето, просто проследяваш маркуча и ще стигнеш до него. След като го намериш го разглобяваш и му махаш вътрешната част. При мен разликата беше невероятна.Стояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
-
При брава клапанчето се намира между кората на капака и самият капак. От нея става и разклонението за двете пръскалки.Проследи маркуча от казанчето къде отива и по него ще стигнеш до клапичката.За съжаление не знам как е при пунто,за да ти окажа точното място.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Re: Проблем с пръскалката на чистачките
Szandor написа:Колеги, вчера се появи странен проблем с пръскалката на чистачките.Когато се опитам да пръсна по предния прозорец, има само едно "плюнчене", но струята не може да хвърли до прозореца. Като изчакам малко и дръпна по-рязко лостчето на чистачките - хвърля веднъж до прозореца, ама зорлеееееем. После пак почва да се "плюнчи". Тоест, от пръскалките тече, ама няма сила да хвърлят до джама. Течността си ми е хубава. Имал ли е някой подобен проблем? Моля, колеги, помагайте! Пунтото е 1996 г.Безаварийна!FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Почистване с игла не е добра идея.Откопчаваш тапицерията отдолу/продават се резервни щипки/ и можеш да свалиш пръскалките като ги избуташ отдолу с тънка отвертка.Трипътника с клапана в него го има-3.50лв-4.50лв./бр.- в Бургас.Другият клапан е право цилиндърче на изхода от казанчето на самото маркуче.Работят и без него без да пада нивото.Успех.BRAVA TD100 ELX `98
Коментар
-
Трипътникът е бил. Взех нов и сега хвърля чак до задния джам - истинска екстра за Пунто 1996 :D Обаче ми отрезаха главата за тоя трипътник - срам ме е да кажа, но с 10 кинта ме оскубаха в италианския магазин на "Оборище".Благодаря на всички колеги, които се отзоваха със съвети!Безаварийна!Стояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар