Здравейте, От няколко дни имам много странен проблем със скоростите на Fiat Punto MK2 1.2 16V Sporting /2000 г./. Проблема се изразява в следното: при включване на 2-ра, 3-та и задна, лоста стои като гумен. Т.е. не се усеща онова крайно положение в което се фиксира лоста при включване. Имаше и случай в който блокира на 2-ра скорост и трябваше да се приложи доста сила да изключи.Вчера се срещнах с майстор да диагностицираме проблема. Много бързо установихме следното, че на въпросните скорости едното от жилата излиза прекалено много и дори се подгъва около 1-2 см. За съжаление не се вижда никаква причина да се случва това. Захващането на жилото си е както трябва ... ябълката се движи свободно ... има и някакъв маншон само в единия край вързан със свинска опашка, а не през цялата шпилка.Накратко молбата ми се изразява в това ако някой колега със същия модел пунто има възможност да снима задната част на скоростната кутия по специално там където са жилата и лостовете ще съм безкрайно благодарен.Аз също ще кача снимки по-късно за добиете по точна представа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с жило на скоростната кутия. Моля, Помогнете ...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
pl4m3n
-
pl4m3n
По тази ръжда която се вижда на щангата съдя, че там трябва да има нещо, но при мен е паднало явно.Ако някой може да помогне със съвет, снимка или поне да опише какво липсва там.Предварително Благодаря!
Коментар
-
pl4m3n
Колеги, мисля, че е не допустимо заварка или залепяне на място където се предава движение от лоста към скоростната кутия. Едната част е неподвижно захваната с планка, а другата е щанга която се движи от жилото и осъществява превключването. На снимките където се вижда жилото е на 2-ра скорост, а на тези на които е прибрано е на 1-ва /свободна, 3-та.../ на задна отново излиза. Според мен липсва някакъв елемент.
Коментар
-
pl4m3n
Днес успях да намеря фиат със същия механизъм. Оказа се, че там трябва да има маншон. Сега големият въпрос е от къде може да се намери подобно нещо.Благодаря за отговорите
Коментар
-
pl4m3n
-
pl4m3n
Коментар
-
pl4m3n
Ако някой може да помогне със съвет, идея или предложение за решаването на този проблем ще съм му много благодарена, може и бири да пием на някой среща
Коментар
-
pl4m3n
Благодаря за отговорите! Да, оказа се, че трябва да се закрепи тази част неподвижно към жилото, а самото жило се движи в металната част.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар