Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с жило на скоростната кутия. Моля, Помогнете ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с жило на скоростната кутия. Моля, Помогнете ...

Здравейте, От няколко дни имам много странен проблем със скоростите на Fiat Punto MK2 1.2 16V Sporting /2000 г./. Проблема се изразява в следното: при включване на 2-ра, 3-та и задна, лоста стои като гумен. Т.е. не се усеща онова крайно положение в което се фиксира лоста при включване. Имаше и случай в който блокира на 2-ра скорост и трябваше да се приложи доста сила да изключи.Вчера се срещнах с майстор да диагностицираме проблема. Много бързо установихме следното, че на въпросните скорости едното от жилата излиза прекалено много и дори се подгъва около 1-2 см. За съжаление не се вижда никаква причина да се случва това. Захващането на жилото си е както трябва ... ябълката се движи свободно ... има и някакъв маншон само в единия край вързан със свинска опашка, а не през цялата шпилка.Накратко молбата ми се изразява в това ако някой колега със същия модел пунто има възможност да снима задната част на скоростната кутия по специално там където са жилата и лостовете ще съм безкрайно благодарен.Аз също ще кача снимки по-късно за добиете по точна представа.

ето и малко снимки:
    Прикачени файлове

Коментар

По тази ръжда която се вижда на щангата съдя, че там трябва да има нещо, но при мен е паднало явно.Ако някой може да помогне със съвет, снимка или поне да опише какво липсва там.Предварително Благодаря!

Коментар

Ако и двете части са метални(доколкото виждам, са), една точка с телоподавна ще ти реши проблема.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

И аз така мисля. Едната част е излезнала от другата. Може и с хубаво лепило!
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колеги, мисля, че е не допустимо заварка или залепяне на място където се предава движение от лоста към скоростната кутия. Едната част е неподвижно захваната с планка, а другата е щанга която се движи от жилото и осъществява превключването. На снимките където се вижда жилото е на 2-ра скорост, а на тези на които е прибрано е на 1-ва /свободна, 3-та.../ на задна отново излиза. Според мен липсва някакъв елемент.

Коментар

Днес успях да намеря фиат със същия механизъм. Оказа се, че там трябва да има маншон. Сега големият въпрос е от къде може да се намери подобно нещо.Благодаря за отговорите

Коментар

Това е единствената картинка която успях да открия
                Прикачени файлове

Коментар

Тук има тема в която става дума за сродни неща:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44622

Коментар

Ако някой може да помогне със съвет, идея или предложение за решаването на този проблем ще съм му много благодарен а, може и бири да пием на някой среща

Коментар

Моето мнение, е че металната ръждива част, виждаща се от снимките по-горе не трябва да бъде подвижна. Едно сериозно лепило ще свърши работа.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Благодаря за отговорите! Да, оказа се, че трябва да се закрепи тази част неподвижно към жилото, а самото жило се движи в металната част.

Коментар

Working...
                        X