Esper написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
РЕЛЕ?ПОМОЩ!
Collapse
X
-
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Re: РЕЛЕ?ПОМОЩ!
leoni написа:Диодите се намират в алтернатора, т.е. сваляш го, сваляш реле-регулатора, разглобяваш алтернатора и те са вътре.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:leoni написа:Диодите се намират в алтернатора, т.е. сваляш го, сваляш реле-регулатора, разглобяваш алтернатора и те са вътре.FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046
Коментар
-
hit-ko написа:Esper написа:gdd55 написа:Че тази кола има ли подгрев на филтъраSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
leoni написа:Сега ще ти кача снимка на схемата с указания.Проблема е в заградената диодна група. При прекъсване на някой от диодите свети лампата (заградената).Диодите са монтирани в обща плочка, която при повреда май не подлежи на ремонт, т.е. трябва да се смени!Аз я намерих за 50 лева.След като я смених всичко си дойде на мястото и проблема изчезна.Успех!FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:leoni написа:Сега ще ти кача снимка на схемата с указания.Проблема е в заградената диодна група. При прекъсване на някой от диодите свети лампата (заградената).Диодите са монтирани в обща плочка, която при повреда май не подлежи на ремонт, т.е. трябва да се смени!Аз я намерих за 50 лева.След като я смених всичко си дойде на мястото и проблема изчезна.Успех!FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046
Коментар
-
leoni написа:При мен беше по същият начин, не мога да си обясня....От високите оботюроти пробива ли какво ли..?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Nino написа:hit-ko написа:Esper написа:gdd55 написа:Че тази кола има ли подгрев на филтъра
Коментар
-
brat_John написа:leoni написа:При мен беше по същият начин, не мога да си обясня....От високите оботюроти пробива ли какво ли..?FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046
Коментар
-
peho написа:Добре де,аз пък като гледам тази схема,нещо не ми става ясно какво става ако избие един от другите диоди,които са си точно от изправителната схема.Как в този случай ще ми светне лампата,че нещо не е наред със зареждането на акумулатора?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:peho написа:Добре де,аз пък като гледам тази схема,нещо не ми става ясно какво става ако избие един от другите диоди,които са си точно от изправителната схема.Как в този случай ще ми светне лампата,че нещо не е наред със зареждането на акумулатора?FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046
Коментар
-
leoni написа:Да ти кажа честно, когато светеше лампата, т.е. межделееше не ми зареждаше добре. Дори презареждаше - на празен ход 14,99V. И всяка сутрин преди да сменя този диоден блок се налагаше някой да ми дава ток за да запаля...Не беше от акумулатора, защото пробвах няколко. А сега след смяната нямам никакъв проблем.Прави си изводи от тук нататък.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:leoni написа:Да ти кажа честно, когато светеше лампата, т.е. межделееше не ми зареждаше добре. Дори презареждаше - на празен ход 14,99V. И всяка сутрин преди да сменя този диоден блок се налагаше някой да ми дава ток за да запаля...Не беше от акумулатора, защото пробвах няколко. А сега след смяната нямам никакъв проблем.Прави си изводи от тук нататък.FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046
Коментар
-
leoni написа:Забравих да спомена, че и при мен в началото беше наред, а лампата си светеше. И когато давам газ до определени обороти над 3000 - напълно изгасваше.Но след известно време започна проблема...Всичко из системата съм прерових и най накрая се стигна до това.Между другото провери си дали добре е обтегнат ремъка, провери си и реле регулатора...А, ти пък каза, че си сменял четки (заедно с реле-регулатора или само четки, защото до колкото знам ги продават в комплект)Ако не си го сменил и там може да е проблема...Дерзай, защото лично мен тази лампа страшно много ме дразнеше като свети...FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар