колата е Мареа , искам да махна кората и да погледна нещо ни като махнах всички видии и шестограми ми остана само тази врътката , но не измисних начин да я махна и реших да се допитам до вас колеги .
Мисля че се вади с дърпане навън поне при повечето е така, но нека някой който има Мария да потвърди да няма теми търся врътка
С дърпане, НО! Под дръжката има малка скоба, която се освобождава със специален инструмент, или с тънка права отверка и повечко търпение, ако не си го правил до сега!
Почти на всички коли има една пружинна скобичка (както ти е написал колегата в предния пост),която е с формата на буква Омега(но по-правоъгълна).Тя влиза в едим канал на ръкохватката и я законтря(служи като зегерка).Трябва да я извадиш с тънко шило или малка отверка.
Трябва повечко търпение.Въпросната джаджа пречи да се издърпа дръжката, защото извитите й краища влизат в страничните отвори на дръжката и фактически я законтрят за металния прът на машинката на стъклото.Ще я видиш по-лесно, ако преди това с по-стабилна отверка насилиш малко между кората и дръжката, за да можеш да надникнеш в процепа и да огледаш внимателно
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
днес пробвах да надигна с отверка но не стана много е тясно процепчето за да видя въобще нещо и с малката отверка не можах да го освободя , то малко трудно ще стане като не знам къде точно и как да чагъркам
Коментар