Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?

Здравейте колеги. Днес мисля да сменям ангренажния ремък. Посъветвайте ме какви ролки да сложа. В магазина ми предлагат обтягащата на ИНА / предполагам е оригиналната за ФИАТ/ за 98 лв. и пластмасова насочваща пак на ИНА - 25 лв. Притеснява ме тази пластмасовата дали е надежна. Дайте някакъв съвет
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

освен пластмасова друга едва ли ще намериш. слагай смело ИНА - едни от най-добрите на пазара ни
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Re: Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?

canko1604 написа:
      Здравейте колеги. Днес мисля да сменям ангренажния ремък. Посъветвайте ме какви ролки да сложа. В магазина ми предлагат обтягащата на ИНА / предполагам е оригиналната за ФИАТ/ за 98 лв. и пластмасова насочваща пак на ИНА - 25 лв. Притеснява ме тази пластмасовата дали е надежна. Дайте някакъв съвет
      Аз не бих му мислил много - Бреда.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

За Бреда не се чуват много добри отзиви...Моите стари ролки са Dayco със щампа на фиат.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

направих си експеримент наскоро- взех си от Христо комплекта на дайко. рових в нета и сравнявах и по всичко личи, че частите са от оригинални- по-оригинални. сравнявах бар кодове, снимки, разни други номера, абе никъде не ги хванах в издънка. по баркода излиза точно този комплект, обаче с цена над 120 евро, а аз го взех за 120 и нещо лв. старите ми ролки и ангренаж бяха съответно- ролки на 51 000 и ремък на 39 000 км, ролките на малко по-малко от 2 години, а ремъка на година и няколко месеца. е, обтяжната беше й счупена част от планчицата и имаше приличен луфт, хич не малък, паразитната си беше ОК. ремъка Гейтс имаше малки пукнатини. Т.е. нещата, които махнах бяха да кажем силно за смяна.колата си дойде от италия с ролки с щампа 2003 год, които аз карах- ролки 10 000 км, ремък 30 000 км. и двете неща не знам на колко реално км са, но изглеждаха като чисто нови пред моя комплект, който махнах наскоро. защо така- не знам.марката на дошлит еот италия ролки- ина
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?

Plastex написа:
            canko1604 написа:
            Аз не бих му мислил много - Бреда.
            Еми точно щото много много не би мислил, за това би сложил бреда.
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Не бива компромис с ролките. Още един глас за ИНА.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Бреда е пакетираща фирма - от тук следва, че веднъж може да е добре, друг път зле. Извода е да не се използват.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Глас народен - грас Божи . Слагам ИНА. Благодаря колеги
                  Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Бих ти препоръчал на SKF, ако не си сложил вече

Коментар

Shefy написа:
                      доколкото знам на повечето ИНА слагат SKF лагери, така че е почти същото.
                      Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

И мен винаги ме е озадачавало как в БГ частите са два пъти по-евтини,отколкото в Германия и сериозно се замислям дали да не си поръчам ангренажният комплект директно от там?Дори си мисля дали да не взема ремък Конти (континентал),поне да знам,че е немско производство.Наскоро погледанх моят гейтс (на 2 години и 20 000км ,че има пукнатина....)
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Shefy написа:
                          С двете ръце за СКФ!!! По скъпа е но то се знае защо!

///X-DELTA GT///X- DELTA HF ///DEDRA 2.0 IE///ZETA 2.0 Turbo///

Коментар

dudulia написа:
                            И мен винаги ме е озадачавало как в БГ частите са два пъти по-евтини,отколкото в Германия и сериозно се замислям дали да не си поръчам ангренажният комплект директно от там?Дори си мисля дали да не взема ремък Конти (континентал),поне да знам,че е немско производство.Наскоро погледанх моят гейтс (на 2 години и 20 000км ,че има пукнатина....)
                            Не се озадачавай колега заблуждавате се много! Значи една ролка на СКФ в БГ е около 120 лева нали? Така Аз съм в Испания и ток същата ролка е 120-130 евра което не означава че е по хубава и че това и е реалната цена ! Когато България обърне валутата всичко ще си дойде на мястото.пп:Дано прехода бъде по лек в което се съмнявам Италия още страда от него!Аз за това си пазарувам части от БГ че ми е по евтинко за сега дори и с доставката Упс пропуснах да кажа че цената на ролката я имам в предвид за дедра ма то все тая

///X-DELTA GT///X- DELTA HF ///DEDRA 2.0 IE///ZETA 2.0 Turbo///

Коментар

абе не знам на какво се дължи, но фактите сами говорят. ако имам време съб и нед ще снимам ролка на 50 000 км как й се е счупила стойката... а ремъка ми гатес беше над 50 лв, сега е във фаза малко преди да стане на трътка за някакви си няма и 40 000 км....
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X