Здравейте колеги. Днес мисля да сменям ангренажния ремък. Посъветвайте ме какви ролки да сложа. В магазина ми предлагат обтягащата на ИНА / предполагам е оригиналната за ФИАТ/ за 98 лв. и пластмасова насочваща пак на ИНА - 25 лв. Притеснява ме тази пластмасовата дали е надежна. Дайте някакъв съвет
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?
Collapse
X
-
Re: Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?
canko1604 написа:Здравейте колеги. Днес мисля да сменям ангренажния ремък. Посъветвайте ме какви ролки да сложа. В магазина ми предлагат обтягащата на ИНА / предполагам е оригиналната за ФИАТ/ за 98 лв. и пластмасова насочваща пак на ИНА - 25 лв. Притеснява ме тази пластмасовата дали е надежна. Дайте някакъв съветAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
направих си експеримент наскоро- взех си от Христо комплекта на дайко. рових в нета и сравнявах и по всичко личи, че частите са от оригинални- по-оригинални. сравнявах бар кодове, снимки, разни други номера, абе никъде не ги хванах в издънка. по баркода излиза точно този комплект, обаче с цена над 120 евро, а аз го взех за 120 и нещо лв. старите ми ролки и ангренаж бяха съответно- ролки на 51 000 и ремък на 39 000 км, ролките на малко по-малко от 2 години, а ремъка на година и няколко месеца. е, обтяжната беше й счупена част от планчицата и имаше приличен луфт, хич не малък, паразитната си беше ОК. ремъка Гейтс имаше малки пукнатини. Т.е. нещата, които махнах бяха да кажем силно за смяна.колата си дойде от италия с ролки с щампа 2003 год, които аз карах- ролки 10 000 км, ремък 30 000 км. и двете неща не знам на колко реално км са, но изглеждаха като чисто нови пред моя комплект, който махнах наскоро. защо така- не знам.марката на дошлит еот италия ролки- инаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Сменям ангренажния ремък-какви ролки да сложа?
Plastex написа:canko1604 написа:Здравейте колеги. Днес мисля да сменям ангренажния ремък. Посъветвайте ме какви ролки да сложа. В магазина ми предлагат обтягащата на ИНА / предполагам е оригиналната за ФИАТ/ за 98 лв. и пластмасова насочваща пак на ИНА - 25 лв. Притеснява ме тази пластмасовата дали е надежна. Дайте някакъв съвет"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Shefy написа:Бих ти препоръчал на SKF, ако не си сложил вечеFiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
-
И мен винаги ме е озадачавало как в БГ частите са два пъти по-евтини,отколкото в Германия и сериозно се замислям дали да не си поръчам ангренажният комплект директно от там?Дори си мисля дали да не взема ремък Конти (континентал),поне да знам,че е немско производство.Наскоро погледанх моят гейтс (на 2 години и 20 000км ,че има пукнатина....)Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:И мен винаги ме е озадачавало как в БГ частите са два пъти по-евтини,отколкото в Германия и сериозно се замислям дали да не си поръчам ангренажният комплект директно от там?Дори си мисля дали да не взема ремък Конти (континентал),поне да знам,че е немско производство.Наскоро погледанх моят гейтс (на 2 години и 20 000км ,че има пукнатина....)
///X-DELTA GT///X- DELTA HF ///DEDRA 2.0 IE///ZETA 2.0 Turbo///
Коментар
-
абе не знам на какво се дължи, но фактите сами говорят. ако имам време съб и нед ще снимам ролка на 50 000 км как й се е счупила стойката... а ремъка ми гатес беше над 50 лв, сега е във фаза малко преди да стане на трътка за някакви си няма и 40 000 км....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар