Здравейте колеги. Имам проблем с фаровете. Десният се е забил на 4-5 метра пред колата и не може повече да се вдигне. пробвах от мястото където по принцип се регулира и надолу мога да го смъкна, но като се помъча да го вдигна стига 4-5 метра пред колата и не иска повече. Има ли друго място откъдето да се регулира? Иначе с левият няма проблеми- свети си където трябва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране фарове марея ТД100
Collapse
X
-
re
Означеното с червената стрелка е моторче за ел. регулиране от купето, а със синята стрелка се насочва фара наляво и дясно. Почти съм сигурен, че ябълката на ел. машинката не е влязла на мястото си и затова не можеш да регулираш фара във височина. Най - лесно ще ти бъде, ако свалиш фара, отвориш капачетата на светлините и след това като придържаш рефлекторите да не политат надолу да поставиш ябълката на машинката на точното място.
Коментар
-
Можеш да видиш каква марка е фарът на самия фар - написано е с щампа на пластмасата със сигурност за фар Валео, и също - на стъклото на фара, за фарове Валео и Депо, може би и за всички. Ако моторчето е откачено, си мисля че при опит за сваляне ще слиза, а при опит за повдигане - няма изобщо да мръдне нагоре а ще си остане най-долу, защото няма какво да издърпа корпуса. Колегата казва че отива нагоре , но не достатъчно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар