Здравейте колеги от 2-3 дни забелязах че стрелката която показва бензина на Бравата нещо ми прави номера.Показва количеството бензин след малко пада най долу и постепенно почва да се вдига от какво може да е това предполагам че има някакъв датчик които трябва да се смени ще съм благодарен на всякаква помощ благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индикатор за бензин Брава
Collapse
X
-
Re: Индикатор за бензин Брава
tony__ написа:Здравейте колеги от 2-3 дни забелязах че стрелката която показва бензина на Бравата нещо ми прави номера.Показва количеството бензин след малко пада най долу и постепенно почва да се вдига от какво може да е това предполагам че има някакъв датчик които трябва да се смени ще съм благодарен на всякаква помощ благодаряFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Re: Индикатор за бензин Брава
Mazgarev написа:Вчера и на мен ми го направи същия номер... От четвърт резервоар до нула и после бавно се вдигна пак до толкоз...За сега го е правила само 1 път и се надявам да не й се повтаря... но щом и при теб се е случило така вече ме навяват други мисли...
Коментар
-
При мн на Бравото си показваше каквото си иска - ту свети резерва ту се качи до средата. Онзи ден повдигнах капака на бензиновата помпа и като извадих конектора на датчика - вътре беше пълно с мазна гнас... С малко памуче, пинцетки и спирт исчистих гнездото, а самия конектор го накиснах в чашка със спирт. След тая операция индикатора заспа, явно е ставала утечка през мизерията.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:При мн на Бравото си показваше каквото си иска - ту свети резерва ту се качи до средата. Онзи ден повдигнах капака на бензиновата помпа и като извадих конектора на датчика - вътре беше пълно с мазна гнас... С малко памуче, пинцетки и спирт исчистих гнездото, а самия конектор го накиснах в чашка със спирт. След тая операция индикатора заспа, явно е ставала утечка през мизерията.
Коментар
-
Вдигаш мокета на багажника. В десния край има пластмасов капак на 3 рапидки. Демонтираш и конекторите се виждат. Този с по-дебелите жици е на бензиновата помпа, а другия е за нивоиндеикатора.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
На моето браво индикатора за резервата често си прави бъзици ... в първия момент помислих че е от баирите повреме на движение .. след това на място установих че стрелката мърда нагоре надолу в рамките на няколко милиметра дори когато колата е в покой. Лампата също пали и гасне когато стрелката не се движи а резервоара вече е на изпарения .. трябва и аз да погледна тоя индикатор !
Коментар
-
nedialk00
и при мен се появи това нещо, след смяна на бензинова помпа, явно не съм го наместил както трябва ще отворя и аз да го видя
Коментар
-
nedialk00
аз почистих и пръснах с контактен спрей буксата която е на кошницата на бензиновата помпа и при мен се оправи вече показва нормално, междудругото извадих и цялата кошница понеже ми беше интересно в какво състояние са 10те литра бензин който бях налял преди 2 месеца - супер е, това че ставал на боза не е вярно или става на боза след повече време
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар