Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индикатор за бензин Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Индикатор за бензин Брава

Здравейте колеги от 2-3 дни забелязах че стрелката която показва бензина на Бравата нещо ми прави номера.Показва количеството бензин след малко пада най долу и постепенно почва да се вдига от какво може да е това предполагам че има някакъв датчик които трябва да се смени ще съм благодарен на всякаква помощ благодаря

Best Regards
    Fiat Brava 1.4 SX 12v

Re: Индикатор за бензин Брава

tony__ написа:
    Здравейте колеги от 2-3 дни забелязах че стрелката която показва бензина на Бравата нещо ми прави номера.Показва количеството бензин след малко пада най долу и постепенно почва да се вдига от какво може да е това предполагам че има някакъв датчик които трябва да се смени ще съм благодарен на всякаква помощ благодаря
    Вчера и на мен ми го направи същия номер... От четвърт резервоар до нула и после бавно се вдигна пак до толкоз...За сега го е правила само 1 път и се надявам да не й се повтаря... но щом и при теб се е случило така вече ме навяват други мисли...
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: Индикатор за бензин Брава

Mazgarev написа:
      Вчера и на мен ми го направи същия номер... От четвърт резервоар до нула и после бавно се вдигна пак до толкоз...За сега го е правила само 1 път и се надявам да не й се повтаря... но щом и при теб се е случило така вече ме навяват други мисли...
      Абе и на мене ми го направи един път преди извесно време и не обърнах внимание и сега го прави доста често дано някои има някаква идея на какво може да се дължи

Best Regards
      Fiat Brava 1.4 SX 12v

Коментар

При мн на Бравото си показваше каквото си иска - ту свети резерва ту се качи до средата. Онзи ден повдигнах капака на бензиновата помпа и като извадих конектора на датчика - вътре беше пълно с мазна гнас... С малко памуче, пинцетки и спирт исчистих гнездото, а самия конектор го накиснах в чашка със спирт. След тая операция индикатора заспа, явно е ставала утечка през мизерията.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
          При мн на Бравото си показваше каквото си иска - ту свети резерва ту се качи до средата. Онзи ден повдигнах капака на бензиновата помпа и като извадих конектора на датчика - вътре беше пълно с мазна гнас... С малко памуче, пинцетки и спирт исчистих гнездото, а самия конектор го накиснах в чашка със спирт. След тая операция индикатора заспа, явно е ставала утечка през мизерията.
          Колега били обяснил по подробно или ако можеш дори да сложиш снимка къде точно е този датчик благодаря

Best Regards
          Fiat Brava 1.4 SX 12v

Коментар

Вдигаш мокета на багажника. В десния край има пластмасов капак на 3 рапидки. Демонтираш и конекторите се виждат. Този с по-дебелите жици е на бензиновата помпа, а другия е за нивоиндеикатора.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
              Вдигаш мокета на багажника. В десния край има пластмасов капак на 3 рапидки. Демонтираш и конекторите се виждат. Този с по-дебелите жици е на бензиновата помпа, а другия е за нивоиндеикатора.
              Мерси колега след малко ще сляза да погледна лек ден

Best Regards
              Fiat Brava 1.4 SX 12v

Коментар

при мен стрелката дори и да препълня догоре - не показва поче от половин резервоар (тоест дига се само до средата) и седи там докато наистина не продължа да изразходвам количествата под 1/2
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

На моето браво индикатора за резервата често си прави бъзици ... в първия момент помислих че е от баирите повреме на движение .. след това на място установих че стрелката мърда нагоре надолу в рамките на няколко милиметра дори когато колата е в покой. Лампата също пали и гасне когато стрелката не се движи а резервоара вече е на изпарения .. трябва и аз да погледна тоя индикатор !

Коментар

и при мен се появи това нещо, след смяна на бензинова помпа, явно не съм го наместил както трябва ще отворя и аз да го видя

Коментар

Мда, просто трябва да се почистят клемите и да се пръснат с контактен спрей
                      Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Коментар

Както са казали колегите почистете си датчика, който представлява потенциометър. Поверете и съврзващите конектори и също така конекторите на таблото. При мен в тях беше проблема.
                        Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

ако са износени пистите на потенциометъра, колкото и да пръскаш, файда никва, трабва нова платка.
                          Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                          Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

аз почистих и пръснах с контактен спрей буксата която е на кошницата на бензиновата помпа и при мен се оправи вече показва нормално, междудругото извадих и цялата кошница понеже ми беше интересно в какво състояние са 10те литра бензин който бях налял преди 2 месеца - супер е, това че ставал на боза не е вярно или става на боза след повече време

Коментар

Полезно! Явно и при мен това е проблема и ще направя почистване, ама като ми свърши метана, че да не махам пълни бутилки ))
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                              X