От известно време имам някакъв шум в предната част на автомобила. До скоро се появяваше, тогава като загрееше двигателя и оставях колата на скорост 2 или 3 по по байр надолу (поне тогава чуваш този шум). Качих един Майстор и той ми каза че е от ролката на пистовия ремък. То тя си е и за смяна. Но днес като пуснах колата надолу същия шум се чу на свободна скорост, спрях колата и шума спря, и така няколко пъти тръгвах-сипрах (но на свободна скорост), за да се убедя, че шума го има само при движение на колата, от което си мисля че неможе да е от тази ролка.Незнам къде да потърся проблема, а ще мога да огледам колата чат в събота. Имал ли е някой такъв проблем. Автомобила е Брава 1,6 16V. Зимата на два пъти ми се появи един друг шум, незнам, но може да есвързан с шума който имама сега. Първият път като чуш онзи шум тъкмо тръгнах от едно кафене и засвири (затърка) нещо некъде, като желязо в желязо. Даже помислихче ми е паднало гърнето, спрях и огледах но то си беше на мястото. Тръгнах и шума си го имаше, но след 10 метра изчезна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен шум
Collapse
X
-
Предварително се извинявам,че давам мнение без да съм специалист по Брава,но този ремък би трябвало да се движи и по инерция,така че може да е въпросната ролка.Вдигни капака и слушай дали се чува без да върви колата.Ако да-може да е ролката,ако не-лагер или нещо по предното предаване.Виж при движение по инерция,като натискаш съединителя дали се променя шума-може да е лагера на съединителя.
-
boy123 написа:Предварително се извинявам,че давам мнение без да съм специалист по Брава,но този ремък би трябвало да се движи и по инерция,така че може да е въпросната ролка.Вдигни капака и слушай дали се чува без да върви колата.Ако да-може да е ролката,ако не-лагер или нещо по предното предаване.Виж при движение по инерция,като натискаш съединителя дали се променя шума-може да е лагера на съединителя.
Коментар
-
Ако питаш мен качи колата на някои баир изгаси двигателя освободи от скорост и спускай на изгасен двигател тогава този ремък несе върти. Ако шума остане търси някаде по ходовата част... Също в възможно ходравличната помпа да ти прави магарии ако е останала без масло например на моята Мареа, като остане без масло малко като завъртя волана и почва да стърже иии понякога се оправя. Късмет.Fiat Marea 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар