Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

замерване дължина на щека масло - 1.8 16V ДВГ до 01.1999 г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

замерване дължина на щека масло - 1.8 16V ДВГ до 01.1999 г

нека колегите с такъв двигател да си замерят щеката по начина показан на първите две снимки и да пишат тук.днес пред блока се събрахме и преглеждахме маслото на три коли с еднакъв двигател 1.8 16V - стария модел до 1999но се оказа че щеките се различават по дължина:мареа 1997 г -- 513 мммареа 1996 г -- 515 ммбраво 1996 г -- 505 ммедин приятел с браво 1998 1.8 16V беше по средата между най-дългото и най-късото но не му записах дължината и след няколко дни ще я добавяи въпроса е защо се получава тази разлика при еднакви двигатели. да направим статистика тук.
    Прикачени файлове

всъщност по-правилно е да се мери горната граница и според снимките е съответно477 мм486 мм487 ммаз също забелязах разлика между щеката на моето браво и един колега с Брава 1.8 1997ще постна скоро мойта колко е.

Коментар

А като замервахте щеките замерихте ли и дължината на тръбичката,в която влиза?
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Щеката трябва да е една и съща според ЕПЕР, и в Браво, и в Брава, и в Мареа, през всички години на производство, за двиагтел 1.8. Номер 60622011 ; За дължина - няма данни.

Коментар

dudulia написа:
          А като замервахте щеките замерихте ли и дължината на тръбичката,в която влиза?
          да мерихме дължината от болта дето хваща тръбичката за блока до края мерихме с шублер и са еднакви - затова не го писах , там всичко е еднакво.

Коментар

ogi28b написа:
            Щеката трябва да е една и съща според ЕПЕР, и в Браво, и в Брава, и в Мареа, през всички години на производство, за двиагтел 1.8. Номер 60622011 ; За дължина - няма данни.
            не си прав и го знаеш ето къде си го установилhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...639757това за ЕПЕР и разликите , които не са отбелязани там отдавна съм го забелязал,а си мислех че и ти го знаеш след като има двигател с бал.валове и такъв без бал.валове под еднакъв номер.ако искаш да е полезна темата измери щеката на някой фиат с 1.8 16 , а не да влизаме в безмислени спорове за верните данни по ЕПЕРА

Коментар

Аз също съм виждал Браво 1.8 с различна щека от моята....различават се в края и точно затова незнам много, много къде да гледам за макс. и мин. По книжката като гледам снимките, моята щека е от 1.9ТD
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Имерих 514мм.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

u_bo написа:
                  ogi28b написа:
                  не си прав и го знаеш ето къде си го установилhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...639757това за ЕПЕР и разликите , които не са отбелязани там отдавна съм го забелязал,а си мислех че и ти го знаеш след като има двигател с бал.валове и такъв без бал.валове под еднакъв номер.ако искаш да е полезна темата измери щеката на някой фиат с 1.8 16 , а не да влизаме в безмислени спорове за верните данни по ЕПЕРА
                  Недей да твърдиш неверни неща! Нещо много голяма грешка допускаш, и се опитваш да ми вмениш тази грешка на мен! Оставям на теб да се сетиш къде си сгрешил. Двигателите имат разлика, която е означена, но по-късно обърнах внимание на това. Само подксазвам - един двигател не се изчерпва с това дали е 182A4000 например , ами след този код има още цифри и букви, в което се състоят и разликите То и 1.9 ЖТД-то в Мареа и в Браво, и в Брава все е 182Б4000, ама има разлики и за трите модела. Но специално за резервни части - покажи ми с точен номер - коя резервна част от каталога съществува в 2 разновидности? Досега не съм срещнал такава. Както и въпросният двигател, с пълния си код отговаря само на една версия, а с половината си код - тогава отговаря на няколко версии. Гарантирам ти, че ако отидеш да си поръчаш оригинална щека, която да отговаря на посочения номер - колкото и да поръчаш - всички ще са еднакви на дължина. А колкото и двигателя 1.8 да отвориш - може би всички щеки са различни. Благодаря, че ме караш да пиша глупости, и да се аргументирам по вече приключила тема. Следващия път - моля малко по-сериозно, защото така се появиха 2 напълно излишни поста в темата.И за да си по-спокоен - ето и пълния код на двигател 1.8 132 к.с. от Баркета, който се монтира В Баркета 183A1.000-183SAА двигателя с балансиращите валове от Дедра който също е 1.8 132 к.с е 183А1.000-835EH . Но щом можеш да работиш с официалния каталог, по който се търсят резервните части в официалните сервизи на ФИАТ по света - значи си видял тази разлика, и не разбирам защо твърдиш че двигател с еднакъв код е различен, и го обявяваш като грешка на каталога.За последно - същия двигател 1.8 132 к.с. който се монтира в Купе е 183A1.000-175AXA1A.

Коментар

Мареа 1.8 16V 1997 г.: Измерих дължина на щеката 511 мм, а само на металната част-484 мм. Но гадната щека се гърчи като змийорка и може да съм спестил някой милиметър.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                    X