От скоро имам Фиат "Типо" 1993 год. 1.4, но не знам как да оставя колата на габарити при изваден Контактен ключ.Зададох този въпрос на няколко човека,които от доста време имат такава кола,но никой не можа да ми отговори.Не че е нещо супер важно ,но не може да не са помислили производителите за това,да оставиш колата на габарити,тя да е заключена ,а ключа да ти е в джоба.Може ли някой да ме осветли по въпроса как става това ??????????????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да запаля Габарит ???
Collapse
X
-
На Браво/а, има една черна "фатка" на стартера, която се натиска навътре, и след това въртиш ключа назад... и готово!@Stef, много си бърз бе"..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
Brava 1.4 12V
Коментар
-
И аз на моето палио не мога да му пусна габаритите, ако колата не е на контакт. Не виждам никаква логика в това, защото габаритите са точно за спряла кола, а не в движение, но явно някой така ги е измислил. Това е изключително тъпо решение според мен, абсолютна недомислица. Това е втората черна точка, която пиша конкретно на моя фиат, първата е за високите обороти П.С. И ... от какъв зор нещо толкова елементарно като пускането на габаритите на спряла кола трябва да става с някакви фатки или клизми ??Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:И аз на моето палио не мога да му пусна габаритите, ако колата не е на контакт. Не виждам никаква логика в това, защото габаритите са точно за спряла кола, а не в движение, но явно някой така ги е измислил. Това е изключително тъпо решение според мен, абсолютна недомислица. Това е втората черна точка, която пиша конкретно на моя фиат, първата е за високите обороти П.С. И ... от какъв зор нещо толкова елементарно като пускането на габаритите на спряла кола трябва да става с някакви фатки или клизми ??FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
При мен на Типото си действа черното бутонче - връщаш назад ключа максимално, натискаш бутончето до контактния ключ и ключа може да се върне още назад - габаритите се включват сами. Пробвал съм на 5-6 различни Фиата - на всички е така.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:При мен на Типото си действа черното бутонче - връщаш назад ключа максимално, натискаш бутончето до контактния ключ и ключа може да се върне още назад - габаритите се включват сами. Пробвал съм на 5-6 различни Фиата - на всички е така.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Колеги, убедих се, че в този форум човек може да научи всичко необходимо за фиат След 7 месеца управление на фиат-палио разбрах как се пускат габаритите при спряла кола Точно както го описаха колегите - с лостчето под контактния ключ. Макар че ... продължавам да смятам, че това решение е недомислица. На опела например габаритите се пускат просто и без никакви специални манипулации. Ако ги забравиш пуснати, при отваряне на шофьорската врата се чува пронизително пищене, на което не можеш да не обърнеш внимание, освен ако по някаква причина недочуваш разбира се Това за мен е по-доброто решение, отколкото някакви специални методи за включване на габаритите Но все едно - много съм доволен, че все пак разбрах как ставаTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
има ли някакъв начин като цъкна така ключа в тази позиция да ми се бъркат не6то тоците?Щото точно това направих в понеделник и от там ми започнаха светканиците на лампите/масло и акумулатор/?Може да звучи адски смешно и нелогично за всички ви ...... но аз съм в ситуация която изискв да питам
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар