Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да запаля Габарит ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да запаля Габарит ???

От скоро имам Фиат "Типо" 1993 год. 1.4, но не знам как да оставя колата на габарити при изваден Контактен ключ.Зададох този въпрос на няколко човека,които от доста време имат такава кола,но никой не можа да ми отговори.Не че е нещо супер важно ,но не може да не са помислили производителите за това,да оставиш колата на габарити,тя да е заключена ,а ключа да ти е в джоба.Може ли някой да ме осветли по въпроса как става това ??????????????

габарит

колега маи неможе, моето е 89 та и сащо неможе
    tipo1.6 ie 89

Коментар

ами може като върнеж ключа уж до край на ключалката има едно черно бутонче натискаш го и има възможност за още едно положение на ключа назад та е така светват габаритите и си вадиш ключа - хитро А
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

На Браво/а, има една черна "фатка" на стартера, която се натиска навътре, и след това въртиш ключа назад... и готово!@Stef, много си бърз бе
        "..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
        дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
        Brava 1.4 12V

Коментар

И аз на моето палио не мога да му пусна габаритите, ако колата не е на контакт. Не виждам никаква логика в това, защото габаритите са точно за спряла кола, а не в движение, но явно някой така ги е измислил. Това е изключително тъпо решение според мен, абсолютна недомислица. Това е втората черна точка, която пиша конкретно на моя фиат, първата е за високите обороти П.С. И ... от какъв зор нещо толкова елементарно като пускането на габаритите на спряла кола трябва да става с някакви фатки или клизми ??
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Е чак пък хватки даже е удобно като свикнеш.няма забравени фарове и паднали акумолатори
            HONDA I-VTEC

Коментар

snake написа:
              И аз на моето палио не мога да му пусна габаритите, ако колата не е на контакт. Не виждам никаква логика в това, защото габаритите са точно за спряла кола, а не в движение, но явно някой така ги е измислил. Това е изключително тъпо решение според мен, абсолютна недомислица. Това е втората черна точка, която пиша конкретно на моя фиат, първата е за високите обороти П.С. И ... от какъв зор нещо толкова елементарно като пускането на габаритите на спряла кола трябва да става с някакви фатки или клизми ??
              То Палио-то нали е по-ново от Брава-та...Би трябвало да имаш такова положение на ключалката "PARK" - разбери как се включва просто!Иначе има и "по-бели" начини... при колата на баща ми си има за само леви само десни габарити и ако отвориш вратата при включени такива или въобще оставени някакви светлини почва да пищи едно такова специфично и ако си забравил ще се сетиш...
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Просто не може. Ако искаш, може да побългариш работата с един ключ...
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

При мен на Типото си действа черното бутонче - връщаш назад ключа максимално, натискаш бутончето до контактния ключ и ключа може да се върне още назад - габаритите се включват сами. Пробвал съм на 5-6 различни Фиата - на всички е така.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                    При мен на Типото си действа черното бутонче - връщаш назад ключа максимално, натискаш бутончето до контактния ключ и ключа може да се върне още назад - габаритите се включват сами. Пробвал съм на 5-6 различни Фиата - на всички е така.
                    Ти ме уби! Отивам да пробвам!
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Натиска се черното копче над ключа и се завърта все едно ще гасиш двигателя но още малко надолу и вадиш.
                      Прикачени файлове
                      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                      Совалката средно на LPG
                      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Това е положението при натиснато копче и изваден ключ. Сега светят габаритител
                        Прикачени файлове
                        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                        Совалката средно на LPG
                        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Колеги, убедих се, че в този форум човек може да научи всичко необходимо за фиат След 7 месеца управление на фиат-палио разбрах как се пускат габаритите при спряла кола Точно както го описаха колегите - с лостчето под контактния ключ. Макар че ... продължавам да смятам, че това решение е недомислица. На опела например габаритите се пускат просто и без никакви специални манипулации. Ако ги забравиш пуснати, при отваряне на шофьорската врата се чува пронизително пищене, на което не можеш да не обърнеш внимание, освен ако по някаква причина недочуваш разбира се Това за мен е по-доброто решение, отколкото някакви специални методи за включване на габаритите Но все едно - много съм доволен, че все пак разбрах как става
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Mitko написа:
                            Това се нарича парк светлина и при опел също може да се пусне без да пищи зумера. Просто на изваден ключ цъкни мигача и единия габарит ще светне.
                            А за ФИАТ-тите с такава парк светлина става ли същия номер?
                            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

има ли някакъв начин като цъкна така ключа в тази позиция да ми се бъркат не6то тоците?Щото точно това направих в понеделник и от там ми започнаха светканиците на лампите/масло и акумулатор/?Може да звучи адски смешно и нелогично за всички ви ...... но аз съм в ситуация която изискв да питам

Коментар

Working...
                              X