Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво е тази лампичка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За какво е тази лампичка?

За какво е тази лампичка? Светва ми отвреме навреме,когато си поиска... (фиат браво 1.4 12в)
    Прикачени файлове

мисля че е за инжекторите

Коментар

От сервиза викат колата за текуща диагностика Отивай смело, ама в някой по-читав сервиз.

Коментар

В оригиналната италианска книжка пише срещу тази лампа - Non meno di trenta lucertolе per al servizio diagnostico
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

За инжекторите е 100%
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Re: За какво е тази лампичка?

aStr4l написа:
            За какво е тази лампичка? Светва ми отвреме навреме,когато си поиска... (фиат браво 1.4 12в)
            Губи ли мощност колата като светне ? Смисал като светне и като лепнеш газта примерно дали се замисля и дали започват да ти играят оборотите ... поне при мен бяха същите симптоми. При мен се оказа от термостата (колкото и странно да звучи), мисля питах колегата stormi ако не се лъжа, смених го и сега не е светвала от тогава .... но ако твоя е Ок - диагностика
            Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
            Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Според моята книжка, която е за Браво 1.6/16V, светването на лампичката означава "Avaria al sistema di iniezione", което преводачът в Гугъл превежда като "Увреждане на инжекционната система".
              FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

до колкото знам за конкретната лампичка означава Check Engine /в буквален превод Провери Двигателя/докато карах 2.0 20В имаше моменти когато светваше /предимно зимно време докато карах с развален термостат/и симптомите ми бяха същите които описва колегата svetli4a ... загуба на мощност, замисляне при настъпване на педала ....
                AUDI 1.8 20V TURBO
                ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Лампата светва поради многобройни причини и нито една от тях не е на добро.Тръгни първо с диагностика както те посъветваха колегите, поне това ти е най-евтиният вариант за начало.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ogi28b написа:
                    От сервиза викат колата за текуща диагностика Отивай смело, ама в някой по-читав сервиз.
                    Единственият правилен отговор! Отивай в добър диагностичен сервиз,за да ти кажат каква е причината за светването на лапмичката!Причините може да са много!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Моята светва от време на време и угасва сама. От повече от две години е така. Проблеми никакви не съм имал. Иначе и моя термостат е за смяна, но не знам има ли връзка.
                      Allergic To The Counterfeit

Коментар

моята е същата светва и угасва когато си иска.Промяна в мощността не съм усетил,аз даже не усещам кога е светнала.Най-често я виждам чак като съм спрял и съм дигнал вече ръчната...

Коментар

и на мен ми светва от време на време, и най-вече (понеже понякога се проявява проблем със стартера) когато този проблем реши да ми направи мръсно. миналата зима като бях с пресакан термостат светваше при студовете като карах с по-висока скорост и на газ.
                          Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                          Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

на мен пък като ми замина дебитомера ми светна тази лампа

Коментар

както написаха някои колеги тази лампа е за предупреждение че някой възел на електрониката не работи правилно или изобщо неработи,било то инжектор,дебитомер,температурен датчик или друго.Би трябвало като се закачи на тестер да си покаже от къде е...
                              TIPO Sedicivalvole

Коментар

Working...
                              X