Къде се намира Ventil fur aktivkohlesystem
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Aktivkohlesystem
Collapse
X
-
колев написа:този вентил го има насхемата в немското ръководство и буквалния превод от немски е вентил на въглеродната система , но аз не го разпознавам на самата колаEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
При мен този клапан се следи от ECU-то и при последната диагностика беше записана грешка в работата му. Системата по принцип работи така: бензиновите пари от резервоара за гориво се задържат в съда с активен въглен (адсорбера), след загряване на двигателя, електромагнитния клапан трябва да се отвори и натрупаните бензинови пари отиват в смукателния колектор на двигателя.Чудя се дали е възможно, ако клапана остава продължително време отворен, двигателя да смуче въздух от там и да се получава бедна смес. Някой да е имал подобен проблем? А самия клапан подлежи ли на ремонт?2.4 JTD
Коментар
-
Ernom написа:При мен този клапан се следи от ECU-то и при последната диагностика беше записана грешка в работата му. Системата по принцип работи така: бензиновите пари от резервоара за гориво се задържат в съда с активен въглен (адсорбера), след загряване на двигателя, електромагнитния клапан трябва да се отвори и натрупаните бензинови пари отиват в смукателния колектор на двигателя.Чудя се дали е възможно, ако клапана остава продължително време отворен, двигателя да смуче въздух от там и да се получава бедна смес. Някой да е имал подобен проблем? А самия клапан подлежи ли на ремонт?http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар