За ремъка може и да греша, но ми се е случвал да не завърта стартера и така палех.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
СПЕШНО! Не пали - Типо. Не върти стартера. - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Взимаш първото нещо по-тежичко, което ти попадне под ръка, млатиш 5-6 пъти хубаво стартера, който изглежда като на картинката, която Оги е пуснал, въртиш ключа и се прибираш "дома"A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Вдигаш капака и гледаш ниско долу между водния радиатор и двигателя (по нагоре имаш картинка как изглежда) - стои към мотора.Към него трябва има 1 червен кабел хванат с кабелна обувка.Сигурно се е разхлабил.Вземи си 1 фенер, голямо парче картон и някакво старо одеало примерноПъхаш картона под колата после одеалото и лягаш и гледаш хубаво кабелите към негоможе и да го шибнеш няколко пъти както ти е писал ВО.
Коментар
-
Koлеги колата запали безпроблемно, по начина описан по-горе от колегата "SNAKE". Завъртях ключа на позиция 2 и после на позиция 3 в която не пали съвсем леко опитах и го връщах леко и пак давах леко точно в момента в който се осеща, че системата консумира ток и лампите започват да светят по-слабо и така 2-3 пъти и запали. След това вечерта и днес сутринта си запали без да се наблюдава същия проблем. Много странно. Този така наречен "клеморед" отремонтира ли се, скъпо ли е, дайте съвет, че да не ми прави същата мизерия.
Коментар
-
Колега оправи си заглавието според правилата на форума. Изрично е упоменато да не се ползват заглавия като "Спешно"Според мен проблема ти е в шалтера- не дава добър контакт като щракне за да задейства стартераhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
vixata написа:Не знам как да го променя заглавието,Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
vixata написа:... по преценка на модераторите темата може да се изтрие, ако решат,че вече не е нужна...Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Повредата е отстранена. Оказаха се износени и нагорели четки/най-вече плюсовата/. Поради това тока към шалтера и ел.мотора е слаб и не ги задейства.Веригата се затваря през четките.И сега до като си пия бирата, пак прочетох горните мнения.Има доста интересни, а и някои "умни". На пример това за включване на 5-та скорост и избутване на колата на метър, при което се завъртал стартера. Как става това, като стартера не е зацепен с маховика. "Хареса" ми и ударите с чук /нека този другар да удари стартера на Пунто, дори и на най-простото/. Няма място.Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар