Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли да се коригира хода на съединителя

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Може ли да се коригира хода на съединителя

    Здравейте,въпроса е за Стилото описано в профила ми. По принцип си няма проблем, но тъй като взехме колата за да се учи приятелката ми, неудобното е, че отделя много долу и зацепва много рязко. Т.е. хода на полусъединител е много малък. За това все още за 5 метра я гасим 20 пъти. Има ли начин това да се оправи?
    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
    ----------------------------
    Ignorance is a bliss

    #2
    Със Стилото не съм запознат, но по аналогия с Бравото, би трябвало да се саморегулира в определени граници. Ако педала е тежък при натискане, може лагера да е за смяна. При Браво има възможност да се регулира жилото на съединителя.

    Коментар


      #3
      стилото а с помпа ако не се лъжа и с самонагажда но може да греша
      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

      Коментар


        #4
        това с регулирането на съединителя е не точно регулиране- значи при браво, което с жило, като натегнеш жилото се променя хода на педала- грубо казано- почва да стърчи над спирачката, така че единствения реглаж е всъзност ако е много разхлабена гайката и съединителя не отделя достатъчно, защото педала вече опира в ламарината- тогава при натягане има още ход на педала и съответно феродовия диск се отделя на по-голямо разстояние. това е то реглажа- мястото, на което зацепва съединителя не се регулира, то се променя според хода на педала, но винаги е /примерно/ на средата на хода, колкото и да го въртиш гайката му то пак ще си отделя на средата на хода, вече колко е хода му е друг въпрос. а при помпите доколко знам няма и това корегиране дори.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          Не, не може.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар

          Working...
          X