Значи, искам да попитам следното:Нормално ли е след каране колата да е наелектризирана?Всеки път, когато слизам от нея и пипна врата леко ме удря ток. Това се случва само ако колата е била в движение, но затова пък и ако е карана само стотина метра. Явлението не се наблюдава когато се качвам, т.е. ако колата е "почивала"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Статично електричество
Collapse
X
-
При мен го има същият проблем, но не винаги. Не съм забелязал закономерност, но като се замисля - при влажно време по скоро се появява. Значи слизаш и при първия допир до метален предмет (обикновено вратата на колата) те "лови ток".А повече като се замисля откакто смених акумулатора - не се е появявало, но не вярвам да има връзка.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Проблема според мен не е в колата,а в дрехите,които носим Когато са направени от изкуствени материи,при седенето на седалката(триене) дрехите се наелектризират,а от там и човешкото тяло. И при мен го има този проблем-при слизане все ме е "страх" да пипна вратата на колата,щото ме удря ток Забелязъл съм, че ако не ме удари ток от вратата на колата(т.е. не съм докосвал метала,а само пластмасовите дръжки) искрата прескача щом доккосна вратата на гаража И затова пъво докосвам гаражната врата с ръкава на якето,искрата прескача и после всичко е ОК :DSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Ами заземявайте се докато карате . Всъщност сега се сетих ( майтапа настрана ), може да се сложи някаква метална плочка или фолио отвътре на коланите, която да е свързана с тънко кабелче за купето.Хем да не се вижда хем да върши работа! Така когато караш ще си винаги "на маса"Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар