Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статично електричество

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Статично електричество

Значи, искам да попитам следното:Нормално ли е след каране колата да е наелектризирана?Всеки път, когато слизам от нея и пипна врата леко ме удря ток. Това се случва само ако колата е била в движение, но затова пък и ако е карана само стотина метра. Явлението не се наблюдава когато се качвам, т.е. ако колата е "почивала"
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

При мен го има същият проблем, но не винаги. Не съм забелязал закономерност, но като се замисля - при влажно време по скоро се появява. Значи слизаш и при първия допир до метален предмет (обикновено вратата на колата) те "лови ток".А повече като се замисля откакто смених акумулатора - не се е появявало, но не вярвам да има връзка.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

р

На старата ми кола тапицерията бе от пюш и всеки път като слизам- чат . Сега е същата работа с тази разлика , че тапицерията е от илиянци. Много неприятно.
      Punto 55 SX

Коментар

Проблема според мен не е в колата,а в дрехите,които носим Когато са направени от изкуствени материи,при седенето на седалката(триене) дрехите се наелектризират,а от там и човешкото тяло. И при мен го има този проблем-при слизане все ме е "страх" да пипна вратата на колата,щото ме удря ток Забелязъл съм, че ако не ме удари ток от вратата на колата(т.е. не съм докосвал метала,а само пластмасовите дръжки) искрата прескача щом доккосна вратата на гаража И затова пъво докосвам гаражната врата с ръкава на якето,искрата прескача и после всичко е ОК :D
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

р

Аз също се чудя какви маймунджулъци вече да измислям та да не ме праска тока. Неможели да се измисли нещо та това да се избегне.
          Punto 55 SX

Коментар

Перете с омекотител :D
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Абе Силата направо струи от нас!!! Ще отварям електроцентрала - няма как!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ами заземявайте се докато карате . Всъщност сега се сетих ( майтапа настрана ), може да се сложи някаква метална плочка или фолио отвътре на коланите, която да е свързана с тънко кабелче за купето.Хем да не се вижда хем да върши работа! Така когато караш ще си винаги "на маса"
                Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                BlueStorm transforms . . .
                . . . !!!

Коментар

Вие пък... сложете си ръкавици и се обуйте с галоши и чакайте да натрупате толкова електричество че да си заредите батерията на телефона примерно Това е толкова старо явление че няма до къде... мен лично ми харесва когато ме закачи така...
                  FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
                    Вие пък... мен лично ми харесва когато ме закачи така...
                    Палавник!
                    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                    BlueStorm transforms . . .
                    . . . !!!

Коментар

Може да звучи смешно - просто пийте повече вода - статичното електричество ще ви тормози по-малко.ПП: Инак проблема наистина е от дрехи и тапицерия.

Коментар

И мен ме перка тока яко. Да вземем голи ли да караме?

Коментар

daley написа:
                          И мен ме перка тока яко. Да вземем голи ли да караме?
                          ...Гол и взимаш от вкъщи "порцелановата седалка" няма да имаш никакви ядове не само със статичното електричество
                          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Преди да стъпиш на пътя, хващаш нещо метално от колата и няма искри.
                            Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Заземяване му е майката.Стоманено въже с диаметър поне 8мм връзвате за теглича и за някой стълб на тролей.Че е метален.И забравяте.
                              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...
                              X