Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги , имам нужда от помощ , проблем за смяна на ремък=>

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги , имам нужда от помощ , проблем за смяна на ремък=>

Днес исках да сменя ремъкът който е връзката: климатик , алтернатор, колянов вал и ролките.Бих ви помолил ако знаете размери и съвети при поставяне , предварително искам да спомена че ремъкът по каталог излиза и е правилния ,но идва къс ,и не ми стига дължина да мине над външната ролка (тази която е неподвижна, не като паразитната),разтоянието което не ми стига за да прехвърли ремъка е точно самият диаметър на ролката.
    Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm

Фиат Брава 1,8 ли е автомобила?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Не , вече не е , той е продаден , сега на негово място взех една Брава 1,9 JTD, 2000, с клима, за ремъкът на тази става въпрос

Коментар

Ремъкът е 1795 мм, 100 % сигурно ! Ако е с оригиналния си двигател и оборудване. В повечето каталози излиза размер 1778, който е стария.

Коментар

Мерси за бързия отговор , утре пак ще ровичкам да видим какво ще излезе , събрал съм последователни размери от 1778 до 1820 :D ,хората от магазина ще ме изгонят ако отида още 1 път

Коментар

Трябваше да отидеш със старият ремък и да мерите по него
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз щях да отида със стария ремък ако имах такъв , :D , иначе стана , номерът който пасна е 1820 на Gates 6 канален , знам че сигурно е много но , смених и ролката , която може да не е била точна и оттам да има разлика в размерите

Коментар

Пак казвам - ако системите по колата са оригиналните, то при закупуване на части по оригинален номер, съответстващи на ВИН-номера по ЕПЕР, трябва да ти излезе една единствена ролка, и един ремък, с L=1795. Ремък с размер 1820 няма дори и в Мареа, там е 1835.Ролката може да поеме някаква разлика в размерите, 1820 мисля че не и е проблем да поеме, но това НЕ Е точният размер.

Коментар

Aми и аз незнам дали всичко е оригинално , но всичко работи и се върти и няма шумове или свистене , климата си тръгна , абе с една дума стана, но като ходих да питам първо за размер и те ми дадоха 2 , а не 1 както казваш че е по каталог. Понякога и каталозите са объркани П.С. Знаеш ли HSX за кой екстри се отнася , по едно време си мислех че са залепени буквите отзад от някоя друга кола , но после видях че има такав модел , но се питам заради кои екстри и неща е ??

Коментар

Абе сигурно знаеш, но за всеки случай да питам - нали знаеш, че едната ролка е на пружина и като се натегне, тогава се поставя ремъка, след което се отпуска, за да опъне ремъка?

Коментар

Знам колега , относно поставянето и компонентите му нямам въпроси , но така или иначе вече се изясни , сега ми е интерено това HSX за кои неща се отнася

Коментар

Working...
                      X