Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за запалителни свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за запалителни свещи

Миналата седмица сменяхме на Аудито свещите. Преди бях срещал един в сайт, в който беше обяснено как да се разбере състоянието на двигателя от старите свещи.Та ето няколко снимки да си кажете мнението. Според мен са ужасно зле. Ако някой се сеща за сайта да го постне, че аз съм го забравил.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

и тук си имаме такав атема в често задаваните въпроси ще я намериш
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=31852При всички положения е трябвало одавна да са сменени!
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
        http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=31852При всички положения е трябвало одавна да са сменени!
        едната свещ МНОГО прилича на снимка8

Коментар

Да, така е, но са и много износени. Явно поизгаря масло. Най-добра диагностика може да се направи след продължително извънградско шофиране. Не е изключен и детонационен процес.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Така почвам от начало.Заедно със свещите бяха сменени и гумички на клапани и гарнитура на вскукателният колектор. Излишно е да казвам, че и гумичките на клпаните бяха също в отвратително състояние(нямаха грам еластичност)Колата гореше масло в рамките на нормалното според мен - около 1,5литра за 10000км и все пак се усещаше миризма на малсо от ауспуха. Пушеше само сутрин рано и то при подаване на много газ.Колата постоянно трупаше грешки: едната беше бедна смес, а другата е в ефикасността на катализатора (колата е с 2 сонди)Имаме съмнение с майстора, че катализатора е заминал или просто е изтърбушен от някой преди мен. Причините:1.При тесването му не може да стигне 400 градуса, а теста започва след 400 градуса; 2.Един странен шум от генарацията(като на нещо изтърбушено). 3. Делтата(разликата) от двете ламбди е 0.Старите свещи нищо чудно да са и оригиналните или са много стари.Сега колата работи определено по-добре. Но пак изпушва леко синиьо сутрин при подаване на газ, но маслото вече е отдавна за смяна и ще видя как ще е с новото.Интересно е сега дали ще остане грешката само с катализатора или отново ще има нещо със смесите. Макар, че ако катализатора не е в час отнов ще бърка горивните смеси.Още един въпрос. Как да разбера дали катализатора си е на мястото или при свалянето му да разбера, че е за боклука. Обвивката като погледна отдолу си му е там, но знам ли какво става вътре?Забравих да спомена. Колата до сега се караше с незин 95 на Лукойл, но повече от там не мисля да сложа. Сега ще пробвам на Еко как е.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

тестове за катализатора дали е изправен се правят на доста места, мерят просто разни неща в изгоррелите газове и ти казват дали е ок или не, или пък го няма въобще в гърнетата.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За мен тези свещи не издават лоша работа на двигателя. Но отдавна са минали периода за смяна. По отношение на катализатора - вътре представлява ситна мрежа. Той трябва да се подменя под 150000км със сигурност, но не помня точно колко. При лоша работа на двигателя би трябвало да се износва по-бързо, защото в крайна сметка работата му е да пресява "боклука", който излиза от двигателите на колите ни.
                Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                -------------------------------------------------------------

Коментар

Working...
                X