Та да споделя днешните си преживявания с вас. Реших сутринта да приведа Бравата в спретнат вид и я закарах на автомивка за вътрешно и външно почистване, като искам да подчертая, че не съм мил двигатела. И след цялата процедира колата не ще да запали. Отварям капака да видя дали не се е намокрило нещо вътре, но уви всичко сухо. Въртя 10 пъти и не иска да запали и това е. В смисъл, че стартера върти ама не пали. Върнах се до вкъщи да взема резервния ключ, да не би нещо с чипа вътре да е станало и фиат код системата да е прекъснала бензиновата помпа, оказа се безрезултатно. Не ми остана друго исвен да се обадя и да я издърпат до сервиз. От там се почна ада- установи се че бензин не се отива до двигатела, напрежение до бензиновата помпа също. Закачиха я на стенд, там се появиха 1000 грешки, като първата бе - няма инфо от датчика за положенито на коляновия вал.Той естенствено се оказа наврян на много трудно достъпно място. След половин час беше изваден и се установи че е ОК. Хайде пак половин час за монтиране обратно. От там по веригата проверка на всички релета и предпазители и нищо. И след 3 часа чудене и разглобяване на половината кола, хората в сервиза почти се предадоха и казаха, че май няма да могат да я оправят. Направо ми пречерня И най-ненадейно видяха в ел. схемата, че има някакъв датчик, който в случай на ПТП прекъсва захранването на бензиновата помпа, с цел да не се запали колата. Та въпросното нещо се намира под шофьорската седалка, и пича от автомивката го е ударил като е чистил с прахосмукачкта. След дезактивирането му :D и колицата запали. И така днес прекарах ужасен ден, и получих доста скъпо почистване на колата. Та на някой, ако му се случи подобно да си спести комп. диагностики и други скъпоструващи и безмислени услуги !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След автомивка Бравата умря !!!
Collapse
X
-
Уф колега горещо ти съчувствам!Още един повод да не се ходи по общи сервизи - от тия дето правят само "здрави" коли - опели, голфове, аудита и прочие.....Нещастници - не могат ли като са видяли че няма ток до бензиновата помпа да проследят веригата?Аз на твое място нямаше да им платя за тия диагностики и прочие - като са некадърни не си им длъжен!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
wwweb
Колега, това чудо в ляво от шофьорската седалка ли е? Долу в дъното, едно като лостче, близо до ръчката за багажника? Много пъти съм се чудил това чудо за какво е ... ако говорим за едно и също нещо де, кажи че утре и някой от нас да не направи подобна грешка ...
Коментар
-
Да и има нарисувана бензиноколонка.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:Уф колега горещо ти съчувствам!Още един повод да не се ходи по общи сервизи - от тия дето правят само "здрави" коли - опели, голфове, аудита и прочие.....Нещастници - не могат ли като са видяли че няма ток до бензиновата помпа да проследят веригата?Аз на твое място нямаше да им платя за тия диагностики и прочие - като са некадърни не си им длъжен!wwweb написа:Колега, това чудо в ляво от шофьорската седалка ли е? Долу в дъното, едно като лостче, близо до ръчката за багажника? Много пъти съм се чудил това чудо за какво е ... ако говорим за едно и също нещо де, кажи че утре и някой от нас да не направи подобна грешка ...Fiat Brava 1.4 SX 12V 97
Коментар
-
wwweb написа:Колега, това чудо в ляво от шофьорската седалка ли е? Долу в дъното, едно като лостче, близо до ръчката за багажника? Много пъти съм се чудил това чудо за какво е ... ако говорим за едно и също нещо де, кажи че утре и някой от нас да не направи подобна грешка ...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
wwweb
Crash73 написа:wwweb написа:Колега, това чудо в ляво от шофьорската седалка ли е? Долу в дъното, едно като лостче, близо до ръчката за багажника? Много пъти съм се чудил това чудо за какво е ... ако говорим за едно и също нещо де, кажи че утре и някой от нас да не направи подобна грешка ...
Коментар
-
Nino написа:Ако беше се сетил първо тук да напишеш за проблема, ще да ти бъде отговорено на часа.Ама имал си да патиш. Въпроса за този ключ под седалката е дискутиран много пъти във форума.Искрено съжалявам за станалото.
Коментар
-
При мен на мареата това се прави с една комбинация от ключовете за парното и климата - завъртат се при определено положение, един ден се зачетох в надписа под сенника си, забелязах че пише и на инглиш, и така се светнах....много се изкушавам да пробвам каквоо ще стане като завъртя ключовете както е описано.........Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:При мен на мареата това се прави с една комбинация от ключовете за парното и климата - завъртат се при определено положение, един ден се зачетох в надписа под сенника си, забелязах че пише и на инглиш, и така се светнах....много се изкушавам да пробвам каквоо ще стане като завъртя ключовете както е описано.........Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар