Купих си от един колега спукана предна броня на Abarth няма липсващи парчета,нужно е елементарно залепяне, но майстора ми каза че бронята е от някакъв специален тунинг материал който неможе да се лепи>?Интересно ми е какъв е тоя материал и как да не може да се лепи лепилото ли не хваща или какво ? И в крайна сметка ми отказаха да я направят според вас излъли ли са ме или е истина ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Abarth предна броня проблем !?!?
Collapse
X
-
Re: Abarth предна броня проблем !?!?
закаф ти е маистор ? ... Пробваи с покси пол ... или капчица ... че дори и силикон примерно облепия добре удари една шкурка .От зад може да я подсилиш като залепиш цяло парче то няма да се вижда ... изшкуркваш от пред заглаждаш и вече технологията за боядивсване на брони беше малко с по-голяма обработка преди да се наненесе боята ... Предимно материяла за броните е смола ... заводския обаче е нещо като гума ама не точно ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
еми решението е следното метални пластини с болчета 2мм или нитове след тва кит и боя незнам обаче дали ще издържи дълго тая термична обработка означява загряване според мен но има липсващи парчета.в цялата история хубавото е че бронята е истински абарт материала е много еластичен все едно смес между гума и пластмаса :PИкономията е майка на мизерията !
Коментар
-
gituli написа:Намерих го.Там пише,че ако нелипсва парче се лепи с няква термична обработка.Ако се лепи със стъклопласт се пукало след време,защото бронята на абарт е от няква много мека и еластична пластмаса.Надявам се да съм помогнал.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Racer GT написа:gituli написа:Намерих го.Там пише,че ако нелипсва парче се лепи с няква термична обработка.Ако се лепи със стъклопласт се пукало след време,защото бронята на абарт е от няква много мека и еластична пластмаса.Надявам се да съм помогнал.Икономията е майка на мизерията !
Коментар
-
gituli написа:Колега номера е да се залепи с нещо също толкова еластично колкото е бронята,иначе пак ще се спука от вибрацийте.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Всчко вече е нитосано и е готово за кит и боя стана по здраво от колкото очаквахме никакав шанс да се напука отново на същотото място единствено боята отгоре ме притеснява дали няма да почне да се лющи след време от вибрацийте но пък нал за тва слагаме еластификатора нз ще видим крайния резултатИкономията е майка на мизерията !
Коментар
-
yordang написа:Всчко вече е нитосано и е готово за кит и боя стана по здраво от колкото очаквахме никакав шанс да се напука отново на същотото място единствено боята отгоре ме притеснява дали няма да почне да се лющи след време от вибрацийте но пък нал за тва слагаме еластификатора нз ще видим крайния резултатFiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
Коментар
-
колега виждам че има някав резултат вече ама да си кажа аз тая пластмаса се води някво еко полиестер или нещо от сорта беше.по новите мерцедеси са основно с такива брони.не подлежи на лепене.занимавам се с авторепаратура казвам ти!!!!!!!пробвал съм с какви ли не клинци.единствено е вероятно да стане с едно двукомпонентно лепило(полиестерно мисля ако греша да ме поправят ) !!!! правят се дупки около цепката с дрелката 4мм да кажем,удряме един диск да отворим фуга м/у двете парчета,после шлаифаме от вътре,и въм на клин с цел като намажем с лепилото да се получи един дебел слой който да подсили пластмасата.от вътре се слага мрежичка и това е.ВАЖНО!!!!!!!!като засъхне от вън се зашкурва .не подлежи на термо обработка.ако нагреем се отлепя директно.преди лепене с трети ръце и ала бала фиксиране на бронята после само китпо лесния вариант е планка с нитове,правят се фаски разширява се фуга,прави се на клин,пълни се с полиаретан(черен силикон),зашкурва се, кит боя надявам се да съм помогнал.пп.и кажи на маистора ти да си гледа работата като незнае как да я направиfiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар