Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Генератор проблем браво 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Генератор проблем браво 1.6 16в

Ами след консултация с майстор установих ,че генератора ми незарежда. Имам няколко въпроса :1. Лесно ли се сваля ( предполагам се сваля хидравличната помпа 1во)2. Какви са възможните причини да незарежда ( четки, диоди ? ) кое е по вероятно и по-ефтино ?3. Дали човек като мен с познания около средните би успял да го направи сам ?Благодаря !Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.6 16v ex

въпреки че не съм свалял, но съм чел тук, че става отдолу с махане на полуоската.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Сваля се полуоската на дизеловите мотори, защото турбината пречи.При 1.6 се откача помпата на хидравликата (без да се разкачат маркучите) и една планка на водната помпа. Алтернатора се държи на два болта.Ако колегата иска снимки, мога веднага да ги направя, защото сменям водна помпа и всичко там е разкачено в момента.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

.

благодаря за бързата реакция и информация утре ще ремонтирам
        Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

Аз също утре ще ги събирам нещата, така че ако запецнеш нещо - питай.
          Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Генератора се сваля ОТГОРЕ, като се маха горивния филтър заедно с планката която го държи за купето и щеката за маслото! Лесно се проправя път през открилата се дупка!!! Това за ЖТД !!! Тъкмо замахахме полуостата и носача като дойде идеята да се пробва отгоре пък ако не стане ... здраве да е !!! Е, СТАНА!!! 30 мин работа свалянето!
            Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

колега gamma само един въпрос имам : колко трябва да затегна обтяжната ролка ? ( предполагам трябва да се свали и ремъка за да излезне генератора) колкото преценя,че да е стегнато или си има някаква точна константа ??
              Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

Да, обтяжната ролка се сваля, за да можеш да извадиш долният болт. Ремъците също падат.По принцип трябва да се обтяга с определено усилие. Като натиснеш ремъка с определена сила, той трябва да "провисне" на определено разстояние. Не ги знам стойностите обаче, затова го натягам на око Да не е нито много хлабав, нито много обтегнат.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

,

колега, смених генератора но проблема си остава дай някакви идей какво да проверя ??
                  Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

Как проверяваш, че алтернатора не зарежда?п.с. Ти май ще направиш като мен. Нещо ми стържеше и смених водна помпа, а се оказаха лагерите на алтернатора :D
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

ами замервам с мултицет дали достига ток до акумулатора или свалям клемите и ако изгасне значи няма имали бушон на тая верига ?
                      Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

След като включиш на контакт, светва ли ти лампата за акумулатора на таблото?Има и още нещо: вторият алтернатор, който си сложил за проба, може също да не е изправен.
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Проблебът беше отсранен по начина на колегата гамма При запален двг. маса на корпуса на генератора и + от кабела на генератора и установих ,че проблема е в кабела . Смених кабела и всичко е ОК Благодаря на всички за съдействието
                          Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

Working...
                          X