Колеги!!! Моля ви не правете това удома си! просто моят съвет към всички е, дайте си парите и не се занимавайте с глупости! Човек, който не се е занимавал с такъв ремонт на такава кола(смисъл че Лада и Москвич не се броят), просто си няма на представа за каква голяма КУ*ЯГА става въпрос. Аз съм от Бургас, но тъй като нямам тук условия си правя колата в Карнобат. Събота започнахме от 11 часа, до 7 часа вечерта неможахме да свалим кутията. В неделя, докато я свалим стана обяд, свалих стария съединител, който беше AP - интересува ме дали се вгражда заводско? Центровах новия съединител и тръгнахме, да я слагаме. Добре, че дойде едно кораво аверче, и буквално легна, сложи си я на гърдите и тръгна да вдига, с 300 зора я качихме и почнахме да я сглобяваме. От 9 сутринта до 9 вечерта и остана сега за още 2-3 часа работа, но днес съм на работа и се прибрах (с на дядоми фиестичката ) и събота трябва да я завършим. Просто стана много късто и бяхме много уморини, не исках да забравим нещо и да направим някоя беля. Та радвам се, че си го правих сам, беше ми като цяло и много интересно, но.. голям **р, такъв голям не бях виждал
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на съединител Bravo 1.6 - Въпроси за смяна и части
Collapse
X
-
на мен на темпрата ми го смениха за един ден, като аз седях през цялото време и гледах. като я разкачиха я подпираха с някакви доста високи крикове/колата беше на подеминик/ и 2 освен подрпяна с един крик- 2ма човека я дурпаха и глассяха и т.н. просто без да е нявисоко колата и крик ми мяза супер зорLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
reter написа:Колеги!!! Моля ви не правете това удома си! просто моят съвет към всички е, дайте си парите и не се занимавайте с глупости! Човек, който не се е занимавал с такъв ремонт на такава кола(смисъл че Лада и Москвич не се броят), просто си няма на представа за каква голяма КУ*ЯГА става въпрос. Аз съм от Бургас, но тъй като нямам тук условия си правя колата в Карнобат. Събота започнахме от 11 часа, до 7 часа вечерта неможахме да свалим кутията. В неделя, докато я свалим стана обяд, свалих стария съединител, който беше AP - интересува ме дали се вгражда заводско? Центровах новия съединител и тръгнахме, да я слагаме. Добре, че дойде едно кораво аверче, и буквално легна, сложи си я на гърдите и тръгна да вдига, с 300 зора я качихме и почнахме да я сглобяваме. От 9 сутринта до 9 вечерта и остана сега за още 2-3 часа работа, но днес съм на работа и се прибрах (с на дядоми фиестичката ) и събота трябва да я завършим. Просто стана много късто и бяхме много уморини, не исках да забравим нещо и да направим някоя беля. Та радвам се, че си го правих сам, беше ми като цяло и много интересно, но.. голям **р, такъв голям не бях виждалAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
reter написа:Колеги!!! Моля ви не правете това удома си! просто моят съвет към всички е, дайте си парите и не се занимавайте с глупости! Човек, който не се е занимавал с такъв ремонт на такава кола(смисъл че Лада и Москвич не се броят), просто си няма на представа за каква голяма КУ*ЯГА става въпрос. Аз съм от Бургас, но тъй като нямам тук условия си правя колата в Карнобат. Събота започнахме от 11 часа, до 7 часа вечерта неможахме да свалим кутията. В неделя, докато я свалим стана обяд, свалих стария съединител, който беше AP - интересува ме дали се вгражда заводско? Центровах новия съединител и тръгнахме, да я слагаме. Добре, че дойде едно кораво аверче, и буквално легна, сложи си я на гърдите и тръгна да вдига, с 300 зора я качихме и почнахме да я сглобяваме. От 9 сутринта до 9 вечерта и остана сега за още 2-3 часа работа, но днес съм на работа и се прибрах (с на дядоми фиестичката ) и събота трябва да я завършим. Просто стана много късто и бяхме много уморини, не исках да забравим нещо и да направим някоя беля. Та радвам се, че си го правих сам, беше ми като цяло и много интересно, но.. голям **р, такъв голям не бях виждал
Коментар
-
най-вече това е проблема - не сме го правили друг път. В прав текст - Събрахме се 3-4 човека да правим нещо, което никога не сме правили. Шпилката я видях на време, самоче доста ми са опъна долния тампон. Мислех, че ще мога да го откача само от купето и да падне с кутията, да ама не. Просто трябва да се откачи и планката от кутията. Преди да го усъзнаем това обаче, вече се мъчехме да я сваляме и планката се беше приклещила, и голям зор. Несъмнено ако го правя втори път, ще е много по-бързо. Радвам се, че се хванах сам, защото научих много неща. Когато пък колата я подкарам, тогава кефа ми ще е огромен, че съм си я направил самFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
///// написа:Сега, другата тънкост са скобите на маншоните на вътрешните карета. Особено левия е труднодостъпен. Обръщам им специално внимание, тъй като често не уплътняват и капе от там масло. Стегни ги с ключовете нагоре. И да не забравиш да налееш маслото.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
reter написа:///// написа:Сега, другата тънкост са скобите на маншоните на вътрешните карета. Особено левия е труднодостъпен. Обръщам им специално внимание, тъй като често не уплътняват и капе от там масло. Стегни ги с ключовете нагоре. И да не забравиш да налееш маслото.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
///// написа:Сладка работа е съединителя на фиат специално. За 3-4 часа колата излиза готова. Ама който не го е правил и най-вече не ползва по предназначение форумските телефони и скайпа така става.
Коментар
-
А бе то ако става въпрос за скоростно сменяне и ако хората имат нужния опит и подходящи инструменти на мен в Ямбол за около 1ч.30м. ми бе готов сменен съединителя.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
1.4 мотора обаче е доста по малък и коша не е толкова препълнен. Тая кутия в носача ли не опираше, в стабилизиращата шанга ли не беше, къде ли не беше. Лостчетата за скоростите и те едвам се достигаха. Размина ми се почивката, остава за съботаFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
Бравока е отново на пътя! Вчера с момчетата го досглобихме и всичко заспа. Тръгнах да го пробвам и се държи адски добре, педала колкото ми беше мек, стана 2 пъти по-мек. След пробата, реших да го вкарам пак в гаража за да проверя дали тече масло от маншоните. Включам задна, обаче лоста на влиза до край. иначе колата върви назад, но лоста влиза до половината. Бързо намерихме проблема, а той беше, че има един болт при лостчетата, който трябва да е завъртян наобратно и опираше. Оправихме го и всичко заспа. Няма такова отовлетворение, като това: Да си скъсаш задника от работа по нещо и накрая да почустваш резултата.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар