Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на съединител Bravo 1.6 - Въпроси за смяна и части

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на съединител Bravo 1.6 - Въпроси за смяна и части

Здравейте колеги, бравока след 30-40 километра утря 200 хиляди и съединителя вече сериозно се обажда. Сутрин когато е студена и потеглям на първа цялата кола се тресе. Вчера установих, че и аксиалния ми лагер е започнал да вие доста, при натиснат съединител. Гледам, че е около 220 лева комплакта и 100 лева труда, а е криза и ми минават 2 идеи през главата. Едната е да сменя само лагера и феродовия диск което излиза около 70-75 лева. Искам вашето мнение по въпроса, само че реално мнение, а не "и после кат са обади пак, ко праим". Другото което мисля да направя е да го сменя сам. Такъв голем ремонт не съм правил сам, но по принцип обичам да пипам и ми се отдават техническите неща, а и имам кой да ми помага. Ако можете да ми помогнете с мнения и препоръки по този въпрос, също няма да е зле. Схеми за самото сваляне на кутията и съединителя също няма да са ми излишни. Благодаря предварително.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Туко що си поръчах феродов диск и лагер, утре ще доийдат и по обяд ги мятаме с бойната група, надявам се неделя вечер, най късно да я подкараме. Няма ли все пак колега, който да помогне със съвети за смяната?

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12207има и още една подобна тема, но не я намирам
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

за смяната- зор си е. трудоемко, не че нещо друго, просто трябват сериозни условия, подпиране на кутията и помощник. за решението ти да не смениш огледалния диск- много е добро, но само при положение, че можеш да прецениш състоянието му. Аз съм на принципа да подменям колкото може по-малко от оригиналните части. Моето мнение е, че щом лагера ти вие, то вероятно слънцето на диска е издълбано - в смисъл, че очевидно е работил повечко лагера и километрите на колата ти са повече градско, което изяжда и слънцето. аз бих сменил и огледалния. 50 кинта е
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          за смяната- зор си е. трудоемко, не че нещо друго, просто трябват сериозни условия, подпиране на кутията и помощник. за решението ти да не смениш огледалния диск- много е добро, но само при положение, че можеш да прецениш състоянието му. Аз съм на принципа да подменям колкото може по-малко от оригиналните части. Моето мнение е, че щом лагера ти вие, то вероятно слънцето на диска е издълбано - в смисъл, че очевидно е работил повечко лагера и километрите на колата ти са повече градско, което изяжда и слънцето. аз бих сменил и огледалния. 50 кинта е
          След като го сваля и видя за какво става въпрос, ще преценя и ако е нужно ще купяSev, много ти благораря за линка

Коментар

болта на главината е 32 нали?

Коментар

Поне при мен е 32, купи си и нова гайка, 2.50лв е.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                Поне при мен е 32, купи си и нова гайка, 2.50лв е.
                ще трябва ли.. в ямбол като ми сваляха полуоските ми гложиха пак старите болтове?

Коментар

Зависи колко е очукана, при мен на старата гайка беше останал само около 1см за законтряне.Ако не можеш да я развиеш пиши, ще ти дам една яка тръбЪ, само дето тежи около 10 кила. Добре, че беше тая тръба щото гайката посмъртно не можех да я развия колкото и да блъсках с чука и да скачаме по лулата
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                    Зависи колко е очукана, при мен на старата гайка беше останал само около 1см за законтряне.Ако не можеш да я развиеш пиши, ще ти дам една яка тръбЪ, само дето тежи около 10 кила. Добре, че беше тая тръба щото гайката посмъртно не можех да я развия колкото и да блъсках с чука и да скачаме по лулата
                    хаха.. мерси за предложението, но колата ще я отремонтирам в Карнобат, поради простата причина, че там имам гараж с канал

Коментар

32 не е ли външния размер на гайката? На 1.6 и 1.4, и 1.2 също, тази гайка е еднаква. spark - нищо чудно че със скачане по лула не сте развили нищо. Моята като я развивахме, (36-ти номер вложка, квадрат 3/4), приложихме усилие към 500 Нм. Което си е близо 100 кг върху рамо от 1/2 метър.

Коментар

Колега, ще ти трябва или дорник или нещо подобно да центроваш феродовия диск при монтажа, за да не тресе отново

Коментар

Shefy написа:
                          Колега, ще ти трябва или дорник или нещо подобно да центроваш феродовия диск при монтажа, за да не тресе отново
                          да, това ми го казаха, плановете ми са утре да я сваля, а в неделя да я монтирам, тогава ще дойде по-запознатия помошник и ще я оправи тая работа.Еми колеги пожелайте ми успех, ако запецна ще се допитвам до вас.

Коментар

И направи снимки!
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз пък ще чакам коментар на живо .
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                              X