Здрасти колеги, значи проблема ми е следния :Почти посъбрах пари за кола и тез идни се зарибих за Пунто ГТ а иначе съм навит на няколко Коли като Бмв 3-ка и други за около тази цена,но все пак колата с турбо си е друго това че от една страна искам голяма кола но няма значение,та въпроса ми е понеже потърсих из много много теми из форума и гугъл даже но не открих точно това:искам да ми каже някои компетентен колега ако си купя пунто гт има ли нещо някаква част която да ме изненада с много пари т.е. как е подръжката спрямо обикновеното пунто аз имам 55 коня мк1 също прочетох и искам да попитам вярно ли е че една смяна на ангренажен ремък на пунто гт с климатик е много много скъпа и че се вади двигателя за да се смени, а самия ремък си е евтин това го прочетох в един форум също така не разбирам толкова много от коли и ако реша да си купя пунто могат да ме набутат много понеже такава кола не може да не е мъчена настъпвана и да ми дадат я някоя с почти на заминаване на турбо или някакъв друг проблем какво по точно да гледам при закупуването и понеже забелязах че понеже аз съм от Добрич и тука в града поне аз не съм виждал ПУНТО ГТ даже по обявите гледам че в окръга дори и варна не се продават или и да има са мноооого малко повечето все към софия...Много голямо желание имам понеже на живо не съм виждал Пунто гт желанието ми е ако някой колега от варна да е примерно има Пунто Гт стоково де да се срещнем ли нз да видя как е дали върви добре не говоря да дигаме колкото може а така първа втора да видя как се справя понеже едно са клипчетата друго е на живо искам да му пипна педала ако някой направи такава добра услуга ще съм му мнооого БЛАГОДАРЕН!!! също някой колега който не живее в софия да ми каже като разход бензин ест. при нормално каране какъв е на по нормален трафик.Предполагам тази тема ще е от полза и на други, които са на моето желание така да се каже!И ако може да ми кажете понеже нали има Пунто гт 133 и 136 коня кое от коя до коя година е и може би кой е по успешния двигател.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто ГТ- съвети и няколко въпроса+услуга
Collapse
X
-
x
Колега щом искаш Гт отиди във варна там както и двамата знаем има много авто къщи.А в Добрич накрая на града където са по пътя за Варна провери ли? А отнсоно цените можеш да ги видиш тук http://axm-auto.com/
Коментар
-
Градски легенди.Турбина може да се намери на много по-ниска (в пъти) цена от споменатите по-горе 4-цифрени суми.Втора ръка цените почват от 150-200 лв нагоре.За другите неща да кажат колегите с ГТ-та. А ти (st3althX) наблегни малко повече на правописа и най-вече на препинателните знаци. Не може целия ти пост да е едно изречение Punto GT са 131 и 133 к.с. Няма 136.За вървенето - имам впечатления като страничен наблюдател, че са малко "куци"... Не вървят повече от HGT, което е без турбо, но е 132 к.с. Мое мнение. Най-добре сам да си прецениш, дано се намери колега от вашия край, да придобиеш преки впечатления.
Коментар
-
Ами колега толкова работи имах за обяснение че като ми дойде музата и нахвърлех на бързо текста. :ПА по въпроса за турбото да ясно ми е че като нови са доста скъпи ,а това че са доста "КУЦИ" нз аз карам 55 коня и мен ме съмнява да ми се види куца пък и турбото си е турбо...,но и това ХГТ все пак е по нов двигател [;Еми дано някой съсед по град да види темата и да помогне!
Коментар
-
Immortal написа:Градски легенди.Турбина може да се намери на много по-ниска (в пъти) цена от споменатите по-горе 4-цифрени суми.Втора ръка цените почват от 150-200 лв нагоре.За другите неща да кажат колегите с ГТ-та. А ти (st3althX) наблегни малко повече на правописа и най-вече на препинателните знаци. Не може целия ти пост да е едно изречение Punto GT са 131 и 133 к.с. Няма 136.За вървенето - имам впечатления като страничен наблюдател, че са малко "куци"... Не вървят повече от HGT, което е без турбо, но е 132 к.с. Мое мнение. Най-добре сам да си прецениш, дано се намери колега от вашия край, да придобиеш преки впечатления.
Коментар
-
Първо до колегата Immortal по добре не-пиши за неща за които не си сигорен.biser_as ако може да добавя Пунтото на магистрала прави смешни пежо и саксо.Гитито има лош старт затова е зле на 400м.Max power: 136 HP at 5750 rpm (1st series)Max power: 133 HP at 5750 rpm (2nd series)Max power: 130 HP at 5600 rpm (3rd series)Torque: 204 Nm at 3000 rpm* 1st series (1993-1995) most powerful engine, rear badge not different from other Punto Mk1 * 2nd series (1995-1997) revised engine, rear badge with bigger GT red logo * 3rd series (1997-1999) less powerful.Мойто е с чип,филтър,генерация(първи стадий)1,2bar около 140-150коня.Градско,нормално каране около 10л.извънградско икономично 7,5л.максимално 18л.Има дебитомер и за 300лв. но не е bosch.
Коментар
-
gituli написа:Първо до колегата Immortal по добре не-пиши за неща за които не си сигорен.biser_as ако може да добавя Пунтото на магистрала прави смешни пежо и саксо.Гитито има лош старт затова е зле на 400м.
Коментар
-
gituli написа:Първо до колегата Immortal по добре не-пиши за неща за които не си сигорен.biser_as ако може да добавя Пунтото на магистрала прави смешни пежо и саксо.Гитито има лош старт затова е зле на 400м.Max power: 136 HP at 5750 rpm (1st series)Max power: 133 HP at 5750 rpm (2nd series)Max power: 130 HP at 5600 rpm (3rd series)Torque: 204 Nm at 3000 rpm* 1st series (1993-1995) most powerful engine, rear badge not different from other Punto Mk1 * 2nd series (1995-1997) revised engine, rear badge with bigger GT red logo * 3rd series (1997-1999) less powerful.Мойто е с чип,филтър,генерация(първи стадий)1,2bar около 140-150коня.Градско,нормално каране около 10л.извънградско икономично 7,5л.максимално 18л.Има дебитомер и за 300лв. но не е bosch.
Коментар
-
GT1 е най добро за тунинг защото има степен на згъстяване 7,8,а GT3 8,8 и е най здраво но в сток вариант.Всички имат натпис GT.Не,има промяна в натписа,на GT1 пише GT под натписа пунто,а на другите до него.GT1 има червена линия отстрани.Дебитомера просто се скапва в един момент,може да издържи 1година може и 20.
Коментар
-
Дидо е прав-не говорете глупости.Пунто 1.4 ГТ е в 2-та варианта-131 и 133к.с/96и 98кв/-няма 136к.с пп.Изобщо няма Пунто 136к.с...LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар