Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изправен съм пред голяма дилема: да мина ли от 1.4 на 1.8?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изправен съм пред голяма дилема: да мина ли от 1.4 на 1.8?

колеги карам 1.4 12в според мен е наи калпавия мотор ,изпада ми фиат браво 1.8 Гт и се колебая какво да правя да ги сменям ли или 6те направя голяма грешка ? и наи вазното капризна ли е като подражка ? Благодаря предварително Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

1,8 двигателя е най-добрия като здравина от всичките, електрониката му е хитачи японска и прави много рядко проблеми, няма и дума за сравнение с 1,4 взимай, ако е добра колата като цяло, единстввено данъка ще те ущипе, около и над 200лв. почти 10пъти повече от на 1,4
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: изправен сам пред голяма дилема .помощ

mitaka166 написа:
      колеги карам 1.4 12в според мен е наи калпавия мотор ,изпада ми фиат браво 1.8 Гт и се колебая какво да правя да ги сменям ли или 6те направя голяма грешка ? и наи вазното капризна ли е като подражка ? Благодаря предварително
      аз съм с мотор 1,8 - 113 конязасега съм нямал порблеми, изминал съм 60 хил кммисля, че мотора е много добър и е икономичен
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Взимай без да се замисляш 1.8 си е 1.8 Едно, че е по-здрав и разхода му няма да е кой знае колко по-голям, но получаваш по-мощен и по-здрав мотор. Аз бих го взел
        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

колеги кaрaм 1.4 12в нaи кaлпaвия мотор! е колегa кaто 1.4 е нaи кaлпaвия тaзи темa според мен е излишнa!

Коментар

Re: Изправен съм пред голяма дилема: да мина ли от 1.4 на 1.

mitaka166 написа:
            колеги карам 1.4 12в според мен е наи калпавия мотор ,изпада ми фиат браво 1.8 Гт и се колебая какво да правя да ги сменям ли или 6те направя голяма грешка ? и наи вазното капризна ли е като подражка ? Благодаря предварително
            Нямам какво да се чудиш, ами направо скачай на по-големият мотор. Така като гледам из форума няма оплаквания от него. А и няма място за сравнение междуе 1,4 и 1,8. Колкото по-голям толкова, по-приятно е за каране. Разхода едва ли ще ти е много по-голям.,
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

И аз съм за, карал съм 1,8 и нямах никакви проблеми.

Коментар

Твърдо 1.8. Имах възможноста да си взема 1.8, но си взех 1.6 мислех че е по икономичен,но сега бих си взел 1.8.
                Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

чакайте бе колеги,вие му говорите да скача на 1,8,но той явно има предвид ДВЕ КОНКРЕТНИ коли...ами ако това браво 1,8 не струва ,какво правим? Бие си го после във главата,щото по принцип двигателя е по-добър? Ако тая кола с по-големия двигател е читава,сменяй я,но ако забележиш проблеми,багяй!
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

Прав е Паралеса,и моя съвет е за по големия мотор стига да не е уморен.
                    Marea HLX 147ps

Коментар

Ами то е логично да провери в какво състояние е големия мотор и ако не става да не го взема. Друг му беше въпроса на колегата

Коментар

колега ако наистина намериш читав 1.8 мотор не се замисляй, а го вземай. но пак подчертавам читав шото е доста пъргав и обикновенно колите с този мотор ги карат като линейки.
                        Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

как се разбира дали е читав свален от колата мотор - отваряне и гледане?
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

естествено, 4е ако е свален мотора няма как да разбере става ли или не.
                            Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

RoadBoy написа:
                              колега ако наистина намериш читав 1.8 мотор не се замисляй, а го вземай. но пак подчертавам читав шото е доста пъргав и обикновенно колите с този мотор ги карат като линейки.
                              Тука не съм много съгласен, особенно ако е кола карана в ЕС, където се спазват ограниченията, дали ще е запазен повече един 1,8 или 1,4 при условие че теглят едно и също купе и теоретично като се качиш на магистрала се карат в един скоростови диапазон, а 1,4 върви с по-високи обороти при еднаква скорост с 1,8.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                              X