Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ляти джанти-захабени

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ляти джанти-захабени

Здравейте, имам ляти джанти но са доста захабени,дали някой би могъл да ми каже каде ги правят и колко взимат.Грешен раздел->Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Punto 1.7 TD

Зависи какво разбираш под захабени криви,назъбени или само надрани.За кривото ги изправят за надраното се боядисват прахово а за назъбенотто съм чул че е доста скъпа процедура и по добре е да се вземат други.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Само да вметна, че не е препоръчително да се боядисват прахово, защото боята се нанася като прах и после се пече не висока температура, за да залепне хубаво като покритие, а високата температура разваля здравината на алуминия. За сваляне на старата боя най-добре със шкурка, като накрая се минава с водна шкурка, за да се получи равна повърхност, после шприц кит за алуминий, боя-спрей някакъв цвят 2-3 ръце, хубаво съхнене и накрая лак да запечата.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
        Само да вметна, че не е препоръчително да се боядисват прахово, защото боята се нанася като прах и после се пече не висока температура, за да залепне хубаво като покритие, а високата температура разваля здравината на алуминия. За сваляне на старата боя най-добре със шкурка, като накрая се минава с водна шкурка, за да се получи равна повърхност, после шприц кит за алуминий, боя-спрей някакъв цвят 2-3 ръце, хубаво съхнене и накрая лак да запечата.
        Не е съвсем така ,колега.Ако алуминия се размеква от температурата в пеща значи вече трябва да съм се пребил някъде на пътя ,защото вече втори комплект джанти съм ги боядисал прахово и не са мръднали.Това с шкурката е добра идея, но как се шкурят джанти с 12 спици ?Колегата ,който пита да ги занесе на песъкоструй и прахово и за 2 дена има нови джанти

Коментар

moni написа:
          Колегата ,който пита да ги занесе на песъкоструй и прахово и за 2 дена има нови джанти
          Имаш ли идея (проверено място) къде могат качествено да се направят и двете процедури.

Коментар

moni написа:
            van_dal написа:
            Не е съвсем така ,колега.Ако алуминия се размеква от температурата в пеща значи вече трябва да съм се пребил някъде на пътя ,защото вече втори комплект джанти съм ги боядисал прахово и не са мръднали.Това с шкурката е добра идея, но как се шкурят джанти с 12 спици ?Колегата ,който пита да ги занесе на песъкоструй и прахово и за 2 дена има нови джанти
            А колко струва подобна операция? Че и моите са вече за въстановяване.
            Fiat Marea TD100

Коментар

прахово боядисване и пясакоструйка за четри железни джанти ми взеха 180 лева от обикаляне съм останал с впечатлението че фирмите за тази услуга са малко !
              1.6 16v 96 г. 103 hp.
              България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
              Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

Сега съм в офиса и нямам точния адрес и телефон на фирмата! Ама миналата година правих 14ки и за бял цвят цената беше 90 лв за 4те! За сребрист беше 110-115, за 15ки се увеличава с 10-тина 15 лв. Фирмата се намира по пътя към Банкя, по отсечката от Сливница след околовръстното и се завие в ляво. После веднага в ляво се завива и се минава през една "бариера" и там в едно от халетата е фирмата. Стават като нови! Ето една снимка от форума --> http://forum.fiat-bg.org/download.php?id=41602
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

van_dal написа:
                  Праховата боя се изпича на 80/90 градоса ако не греша няма как да се разтопи джантата или да и се развали качеството .
                  FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Колегите от София ,които питат за песъкоструй и прахово боядисване могат да отидат на мястото дето е казал колегата по горе,а именно :от Люлин тръгвате по бул Европа към Техномаркет и Метро и след околовръсното първата отбивка вляво и после пак първата вляво .Има нещо като портал и там ще питате за праховото.Цената на праховото е 20 кинта на джанта за 18 ки.Поздрави.

Коментар

moni написа:
                      Колегите от София ,които питат за песъкоструй и прахово боядисване могат да отидат на мястото дето е казал колегата по горе,а именно :от Люлин тръгвате по бул Европа към Техномаркет и Метро и след околовръсното първата отбивка вляво и после пак първата вляво .Има нещо като портал и там ще питате за праховото.Цената на праховото е 20 кинта на джанта за 18 ки.Поздрави.
                      Ооо значи са свалили цената, аз ходих преди кризата!!
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Working...
                      X